nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN CARAÏBEN
British Virgin Islands

Bareboat zeilen British Virgins: geniet op de prachtigste zeiljachtenDe British Virgin Islands maken deel uit van de West-Indische eilandengroep. De archipel bestaat uit de eilanden Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyck en Anegada. St. Thomas, St. John en St. Croix zijn de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Avontuurlijk en ontspannen zeilen
Vanuit de basis in Tortola op de British Virgins kunt u de hele West Indische eilandengroep bezeilen. Deze exotische omgeving, waarin u zich soms Johnny Depp waant, is avontuurlijk en ontspannend tegelijkertijd, dus ideaal voor een bareboat zeilvakantie. De eilanden liggen niet te ver uit elkaar, waardoor de zeiltochten om de oversteek te maken meestal zo'n 2-3 uur in beslag nemen. De zee is er meestal kalm door de beschutting van de heuvelachtige eilanden rondom. Terwijl u voor anker ligt in één van de vele verlaten baaien is het in het gebied fantastisch snorkelen.

Het weer bij de Britse Maagdeneilanden
Het is het hele jaar prachtig weer in de West-Indies. Zonder echte verschillen tussen zomer en winter ligt de gemiddelde temperatuur er tussen de 22° en 30°C. Kortom, een tropisch, warm en vochtig klimaat. De bijna 3000 zonuren per jaar bieden een garantie dat eventueel slecht weer nooit lang aan kan houden. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 27°C, met uitschieters tot 30° in augsutus en september.
Het verschil tussen de twee seizoenen is eigenlijk alleen te herkennen aan de vochtigheid. Het droge seizoen met een maximum aan zonneschijn loopt van december tot mei. In de periode van juni tot november is het weerbeeld iets vochtiger. De korte buien kunnen dan heerlijk verkwikkend zijn.

De wind
De eilanden liggen in het gebied van de passaatwinden die meestal uit het oosten waaien en zelden boven kracht 6 uitkomen.
Van december tot mei waait de passaat (kracht 4-6) voornamelijk uit het oosten tot noordoosten. Van juni tot november is het weer meestal iets warmer en is de wind iets zwakker (kracht 3-5) en veranderlijk van noordoost tot zuid.
De zee varieert van kalm tot licht-ruw aan de westelijke kusten en kan oplopen van ruw tot zeer ruw in de passages tussen de eilanden.

De zeilschepen
In de West-Indies hebben wij moderne, comfortabele zeilschepen voor u beschikbaar, zowel monohulls (o.a. Dufour en Oceanis 34-56) als catamarans (Catana en Lagoon 38-55).

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor wat ondersteuning aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal de leiding over het jacht voeren, zodat u met uw gezelschap geheel ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Voorbeeldroute
Uw tocht langs de Britse Maagdeneilanden zou bijvoorbeeld via onderstaande route kunnen gaan, langs de meest schitterende stranden en koraalriffen.

Dag 1: Transfer naar de basis in Maya Cove
Dag 2: Maya Cove / Norman Eiland
Dag 3: Norman Eiland / De Baths / Gorda Sound
Dag 4: Gorda Sound / diverse ankerplaatsen
Dag 5: Gorda Sound / the dogs / Marina Cay
Dag 6: Marina Cay / Monkey point / Cane Garden of Jost Van Dyke
Dag 7: Cane Garden of Jost Van Dyke / Green Cay / Peter Eiland
Dag 8: Peter Eiland / Maya Cove
Dag 9: Vertrek

Zeilen bij de British Virgin Islands: veel mogelijkheden