nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJE ZEILEN KROATIE SPLIT / TROGIR

 

 

Flottielje Zeilen Kroatie Zeiljacht Huren SplitKroatië is met zijn vele eilanden, bezienswaardigheden, prachtige stranden en helder blauwe zee zeer geschikt voor een avontuurlijke zeilvakantie, ver verwijderd van het massatoerisme. Dit gebied is zeer geschikt voor flottieljezeilen voor de gevorderde en ervaren zeilers, met over het algemeen wat langere afstanden dan in Griekenland.

De Zuid-Dalmatische eilanden zijn een eilandengroep bestaande uit onder meer Korcula, Mljet en het schiereiland Peljesac. Korcula is een zeer groen en dichtbebost eiland, met kloven, verlaten strandjes, kleine dorpjes en een middeleeuws stadje. Ook Mljet is zeer groen en ongeveer de helft van het eiland is een nationaal park.

In geval van tochten van twee of drie weken ligt ook de bekende stad Dubrovnik binnen bereik. Het autovrije oude stadje ligt, omgeven door dikke muren, op een schiereiland. In marmeren straatjes liggen talrijke cafe's, kerken, paleizen en winkeltjes.


De Route begint bij de jachthaven van Trogir en gaat in zuidelijke richting naar de haven van Bobovisce, op het eiland Brac en vervolgens naar Starigrad, de op één na grootste stad op het eiland Hvar. Via de westkant van Hvar zet de flottielje dan koers naar de jachthaven van Palme�ana op de prachtige Pakleni eilanden. Het uitzicht vanaf de heuveltoppen is er schitterend. Aan het eind van de week is er gelegenheid zelfstandig te zeilen, met een keuze uit verschillende bestemmingen zoals de pittoreske havens van Milna en Rognac. De eindbestemming is natuurlijk weer Trogir.

De schepen
Voor een overzicht van de schepen kunt u kijken in het menu bij prijzen > overzicht flottieljes. Hier ziet u per flottielje een tabel met een aantal schepen en bijbehorende prijzen genoemd. Staat het door u gewenste schip er niet tussen, kijk dan in de wizard op de homepage of neem contact op via het contactformulier of telefonisch.


Vertrekdata 2018
28/4, 21/7, 28/7, 6/8 en 11/8

Een mooie sfeerimpressie van zeilen langs de Kroatische kust vindt u in het verhaal dat Parool-reisjournaliste Aafke Jochems optekende toen zij meezeilde in een Triptiq-flottielje.

Aan de kust van Kroatië kenmerkt het weerbeeld in de zomermaanden zich als warm en droog, met veel zonuren per dag. De temperatuur loopt vanaf mei gestaag op tot tegen de 30 ºC in juli en augustus. In het voor- en naseizoen ligt het kwik tussen de 20 en 26 ºC. De wind is ’s middags meestal 4 - 5 BFT.

Klimaattabel Split, Kroatie (gemiddelden)

Dalmatië
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
29
29
26
22
Uren zon
8
11
11
11
8
6
Zeewater temp.
18
23
26
26
23
18
U kunt ervoor kiezen de reis naar Kroatië met eigen vervoer af te leggen, maar het is ook mogelijk via Triptiq een vlucht te boeken.