nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Mauritius - Maurice Dream

De vaarroute met de Maurice Dream - 8 dagen

Overigens kan het natuurlijk altijd gebeuren dat de schipper naar aanleiding van de weersomstandigheden besluit om de koers te wijzigen.

Dag 1: Rivière Noire- Lagon du Morne (0,5 uur)
Om te beginnen wacht u 's middags om 13.00 uur in haven La Balise Marina natuurlijk een warm welkom aan boord van de Lagoon 440. Na de inscheping en het doornemen van het vaarschema vaart u meteen uit richting de lagoon van Benitier. Daar gaat u voor anker en kunt u genieten van een heerlijke duik, prachtige stranden en een adembenemende zonsondergang. 

Dag 2: Lagon du Morne - Mont Choisy 
Deze ochtend kunt u op een motorboot mee om dolfijnen te zien (te boeken bij de excursie). Na het ontbijt worden de zeilen gezet naar lagoon Mont Choisy, waar u de rest van de dag kunt ontspannen, snorkelen, kajakken of naar het strand gaan. 

Dag 3: Mont Choisy - Grand Baie
Na het ontbijt kunt u een museum bezoeken over de geschiedenis en flora van het eiland Mauritius. Dan zeilt u richting het noorden naar de Coin de Mire klif of de Merville Lagoon om te snorkelen. De dag eindigt bij Grand Baie, een strandresort waar u ook het nachtleven kunt verkennen.

Dag 4: Grand Baie - Cap Malheureux
Deze ochtend kunt u rustig aan doen, na een rijk ontbijt varen we naar Grand Baie om rond te struinen en te winkelen op uw eigen tempo. Daarna gaan we naar het verre noorden van het eiland om te eindigen in de baai van Cap Malheureux, dat bekend staat om een kerk met een rood dak.

Dag 5: Cap Malheureux - Ilot Gabriel
Deze ochtend kunt u een kasteel bezoeken of een rumfabriek. Na een lunch aan boord vaart u naar L'lle Plate of de baai van Palissades om te snorkelen. Daarna door naar de Lagoon van Ilot Gabriel, waar u zich een beetje als Robinson Crusoe kunt voelen.

Dag 6: Ilot Gabriel - Rivière Noire
We zetten zeil naar de baai van Rivière Noire, een fijn vissersplaatsje en een favoriete toeristische bestemming. Majestueuze bergen omringen deze baai en hier zult u ook overnachten.

Dag 7: Rivière Noire 
Liefhebbers kunnen na het ontbijt een bezoek brengen aan Chamarel, om de magie van de gekleurde aarde te ontdekken, de waterval van Chamarel en de rumfabriek. We varen naar het zuiden van het eiland, waar u per zeekayak naar het mythische strand van Tamarin of de monding van de Rampart Rivier kunt ontdekken. We eindigen weer in de haven La Balise Marina.

Dag 8: Rivière Noire 
Na het ontbijt is het tijd voor u om van boord te gaan.