nieuws aanbiedingen
terug    

Vaarroute Sibenik (Zaton) - Flottielje Zuidroute

Een indrukwekkende tocht langs de Dalmatische kust. De zeiltocht is zeer gevarieerd en voert langs diverse eilanden met vele bezienswaardigheden en geeft een goed indruk van het heden en verleden van Kroatië.

De vaarroute verschilt per week. Omdat deze flottielje verschillende routes vaart kan men twee weken zeilen zonder de zelfde havens aan te doen.
De 2-weekse zeilers hoeven na een week niet terug naar de thuisbasis maar kunnen even alleen op avontuur.Kroatië flottieljezeilen-Zuidroute
Zaterdag Zaton - aankomst en inschepen
Zondag Primosten
Maandag Maslinica (eiland Solta)
Dinsdag Starigrad
Woensdag Pakleni eilanden
Donderdag Skradin
Vrijdag Zeilen richting Zaton
Zaterdag Zaton - uitschepen of verlengingsaccommodatie


Zuidroute

Zaterdag (Zaton)
Aankomst en inschepen in Zaton. Vrij zeilen voor de 2 weekse flottielje.


Zondag (Primosten)
Primosten ligt prachtig op een schiereiland en behoort tot de meest pittoreske stadjes aan de Adriatische kust. Vooral ’s avonds bij zonsondergang is het uitzicht fotogeniek. Primosten staat bekend om de olijfolie en heerlijke rode wijn. De wijngaarden staan op de nominatielijst voor toelating tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Maandag (Maslinica)
Aan de westkant van het eiland Solta ligt het dorpje Maslinica in een van de vele prachtige baaien die het eiland rijk is. Tegenwoordig is Solta een oase van ongerepte natuurlijke schoonheid waar de traditionele manier van leven nog steeds is bewaard. Als de zon opkomt begint de dag voor de vele vissers. Solta is een prachtige romantische bestemming waar massatoerisme niet voorkomt. De vele prachtige baaien met kristalhelder water verwelkomen iedere bezoeker die de ondergaande zon wil zien achter de bergen.

Dinsdag (Starigrad)
Starigrad is de op één na grootste stad op het eiland Hvar. Ongeveer 2400 jaar geleden werd onder de naam 'Pharos' Stari Grad (oude stad) gevestigd, daarmee is dit de oudste nederzetting van het eiland Hvar. Dit is tevens het centrum van de wijnbouw.

Woensdag (Pakleni eilanden)
Ten zuidwesten van Hvar liggen de kleine Pakleni eilanden. De eilanden zijn onbewoond en voor een groot deel bebost. De heuveltoppen op de eilanden bieden een spectaculair uitzicht.
Oversteken met de watertaxi en ontdek Hvar en het kasteel.

Donderdag (Škradin)
Škradin is een klein gezellig dorpje dat te bereiken is via de Krka rivier. Vanaf de haven van Škradin zijn er taxi-boten die u naar het Nationaal Park Krka vervoeren. Naast dit park bevinden zich prachtige watervallen met een uitgebreide flora en fauna.

Vrijdag (Zaton)
Zeilen naar Zaton en dineren in lokaal restaurant o
f vrij zeilen voor de 2 weekse flottielje.

Zaterdag (Zaton)
Uitschepen en vertrek naar Nederland of een verlengingsaccommodatie.