nieuws aanbiedingen
terug    
 
 

WEDSTRIJDZEILEN CHALLENGE CUP - DE NOORDZEE TROTSEREN!

 

De Challenge Cup start op eigen bodem, in vier dagen vaart u naar Engeland en weer terug. Tussendoor overnacht u in Lowestoft, waar 's avonds bij de Royal Yachtclub een feest wordt gegeven. 

Ieder jaar nemen ongeveer 100 jachten deel aan de Challenge Cup. De totaal te varen afstand ligt tussen de 100 á 120 mijl, waardoor het een echte prestatietocht wordt die afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en wind goed gevaren kan worden. Bezig blijven met trim, sturen, navigeren maar ook andere schepen, stroming en wind onderscheidt het ene team van het andere.

De Challenge Cup is bedoeld om zoetwater zeilers het ruime sop op te zoeken. Een oversteek maken en daarbij geen land meer in zicht hebben is toch iets anders. Maar na het bedwingen van de Noordzee is er ook tijd over om te ontspannen en van een happy hour en diner te genieten. De race is in verschillende vloten ingedeeld en u kunt meezeilen met de toerklasse. Dit kan per vier deelnemers onder begeleiding van twee ervaren trainers. De eerste dag wordt er op het IJsselmeer getraind, waar u uw team, trainers en de boot kunt leren kennen. Bij de wedstrijd zelf is het de bedoeling dat het team zelf samen beslissingen neemt. Een setting waarin u in een paar dagen erg veel kunt leren.

Data: Trainingsdagen (op aanvraag), Challenge Cup van 5 t/m 8 september 2018

Dag 1 (9.30 uur): Kennismaking, trainen (gennaker, man-overboord, teambuilding en wedstrijdstrategie)
Dag 2: Tocht maken, schippersbriefing, start van de Challenge Cup vanaf IJmuiden
Dag 3: 's Middags aankomst in Lowestoft, gevolgd door Happy Hour, diner en (voorlopige) uitslagen

Dag 4: Schippersbriefing en start vanuit Lowestoft
Dag 5: Aankomst in IJmuiden en prijsuitreiking

Dag 6: Nog voldaan van de week een tocht varen en om 16.00 uitschepen

Kosten per persoon: circa € 895,- all-inclusive (training, havengelden, eten&drinken aan boord, diner in Lowestoft, happy hours, diesel)