nieuws aanbiedingen
terug    


FLOTTIELJEZEILEN GRIEKENLAND - Athene
Nederlandstalige flottieljeleiding

 

 

Vertrekdata 2019
Vertrek is elke zaterdag van 20 april tot en met 19 oktober. Het één weeks flottielje Athene - Athene heeft als vaargebied de Saronische Golf. Het is eventueel mogelijk om één weeks flottielje te boeken, aangevuld met 
één of meer weken bareboat zeilen. Op 20 juli en 3 augustus vertrekken er twee weekse flottieljes Athene - Nafplion - Athene met de vaargebieden Saronische- en Argolische Golf. 

Graag geven wij u hier een indruk van hoe een flottielje zeilvakantie in de omgeving van Athene kan verlopen. De havens, eilanden en baaien die u onderweg uiteindelijk aan zult doen staan niet vooraf vast. De keuze van de vaarroute hangt af van weer, wind, jaargetijde en de wensen van de groep. De Nederlandstalige schipper, flottieljeleider of instructeur zal de route vaststellen. En deze kan korter of langer dan het onderstaande voorbeeld zijn.

Bekijk hieronder een voorbeeldroute van één en twee weken door de Saronische en Argolische Golf.

1-weekse route Athene-Athene (Saronische golf)

Dag 1: Amsterdam - Athene
Vanaf het vliegveld ben je in 45 minuten op de jachthaven Alimos Marina Kalamaki. Dan is het inschepen en kennismaken met de andere deelnemers.

Dag 2: Athene - Korfos (28 mijl)
De eerste dag steken we over naar de rust van de Peloponnisos. Een mooie tocht waarbij we Athene achter ons laten liggen, de scheepvaartroutes naar Pireas oversteken en dan zeilen tussen de eilanden Aegina, Lagouses en Angistri naar Korfos. Korfos is een klein, authentiek vissersdorpje dat op het einde van de middag niets dan rust uitstraalt.


Dag 3: Korfos - Epidavros (11 mijl)
Vandaag hebben we een korte tocht voor de boeg naar Epidavros. Met de taxi(bus) kun je hier naar het indrukwekkende gelijknamige theater, het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Er zijn alternatieven: op het schiereiland bij Epidhavros vind je tussen de subtropische boomgaarden een klein amfitheater op een prachtige plek. En een stukje verder in de baai kun je snorkelend de ruïnes van een verzonken stad vinden.

Dag 4: Epidavros - Poros (22 mijl)
Vandaag zeilen we naar Poros, een stadje met winkeltjes, een vismarkt, taveernes, cafés en disco’s. We zeilen om het schiereiland Methana heen en hebben meerdere mogelijkheden om te ankeren voor een lunch of frisse duik in het blauwe water. Als je houdt van terrasjes, flaneren en Griekse taveernes ziet je goed op Poros! Het is niet groot, maar het is er echt gezellig. Je kunt een kleine klim maken naar de opvallende witte klokkentoren die boven het dorp uitsteekt of je archeologische hart ophalen bij het Heiligdom van Poseidon.

Dag 5: Poros - Hydra (14 mijl)
Van Poros naar Hydra is geen lange tocht. Door een smalle zeestraat zeilen we naar het zuiden richting Hydra. Het plaatsje Hydra heeft een kenmerkende haven waar de huizen als een amfitheater om de baai zijn gebouwd. De sfeer is een tikkeltje mondain, met prachtige steegjes en achteraf taveernes. Vlakbij de haven is een stuk water afgezet met boeien: hier springen de durfals in het lage zonlicht van de hoge rotsen en de anderen dalen via een trap af om te spelen in de golven.

Dag 6: Hydra - Aegina (26 mijl)
Een lekker stuk zeilen. Afhankelijk van hoe je de dag indeelt, kunnen we onderweg stoppen in verschillende baaien: Mandraki, het kikkereiland, nisos Spathia, Russian Bay of nisos Moni. Aegina is een levendig stadje op het gelijknamige eiland. De oude haven met haar kade ligt er in de avondzon prachtig bij.

Dag 7: Aegina - Athene (18 mijl)
De ochtend zit weer vol keuzes: een toeristische bustrip, per scooter naar de tempel van Aphaia, slenteren door de straatjes op zoek naar lokale lekkernijen, of koffie drinken op één van de terrasjes? De afsluitende avond in Alimos Marina Kalamaki genieten we van het strand of vermaken ons in één van de bars.


2-weekse route Athene-Nafplion-Athene (Saronische- en Argolische golf)

Dag 1: Amsterdam - Athene
Vanaf het vliegveld ben je in 45 minuten op de jachthaven Alimos Marina Kalamaki. Dan is het inschepen en kennismaken met de andere deelnemers.

Dag 2: Athene - Aegina (18 mijl)
De eerste dag gaat het richting Aegina, een levendig stadje op het gelijknamige eiland. Onderweg vooral veel zon, blauwe zee en eilanden.

Dag 3: Aegina - Poros (17 mijl)
Vandaag zeilen we naar het kleine maar gezellige Poros, een stadje met een levendige boulevard en haven. We zeilen om het schiereiland Methana heen en kunnen op verschillende mooie plekken ankeren voor een lunch of frisse duik.

Dag 4: Poros - Hydra (14 mijl)
Op naar het eiland Hydra. Het gelijknamige plaatsje is met zijn prachtige huizen als een amfitheater om de baai gebouwd. Alles en iedereen wordt hier per ezel vervoerd, aangezien er geen auto's zijn op dit eiland.

Dag 5: Hydra - Dhokos (8 mijl)
Dhokos is een klein eiland, nauwelijks bewoond, met alleen een baai en een strand. Een perfecte plaats voor een gezellige barbecue.

Dag 6: Dhokos - Spetses (12 mijl)
In de middag komen we aan in de oude historische haven vam S[etses. Het is een stukje lopen naar het centrum, maar dat kan ook met de watertaxi of een paardenkoets.

Dag 7: Spetses - Nafplion (26 mijl)
Een heerlijk stuk zeilen de Argolische Golf op. Afhankelijk van hoe je de dag indeelt, kunnen we onderweg voor ontbijt, lunch of een duik stoppen in verschillende baaien: Porto Kheli, de kippenbaai, nisos Korakonisia, nisos Ipsili, Ak Iria of de stranden bij Tolo.

Wanneer de volgende dag je reis ophoudt, ga je met de bus vanuit Nafplion naar het vliegveld van Athene. Een rit van 2,5 á 3 uur met een overstap in Athene. Degene die twee weken hebben geboekt, genieten van een rustdag of zeilen zelfstandig in de buurt van Nafplion.

Dag 1: Amsterdam - Nafplion
Vanaf het vliegveld rijdt je per luxe bus in bijna drie uur naar de haven van Nafplion. Nafplion is één van de best bewaard gebleven Griekse steden; drie forten, twee Turkse moskeeën, monumentale panden, marmeren pleinen met mooie huizen en een prachtige boulevard.

Dag 2: Nafplion - Astrous (11 mijl)
De eerste dag zeilen in de Argolische Golf: we zakken de kustlijn van de Peloponnisos af richting Astrous.

Dag 3: Astrous - Leonidhion (19 mijl)
Als we op tijd vertrekken, zijn we in de middag in Leonidhion. Dit is een onbedorven klein Grieks plaatsje: de ferry komt er wegens bezuinigingen niet meer en de haven, het strand en de terrasjes ademen een prettige rust. Op 30 minuten rijden, tegen een hoge, steile bergrug ligt een bijzonder mooi klein klooster.

Dag 4: Leonidhion - Ermioni (26 mijl)
Ermioni is een gezellig druk dorpje dat tegen de heuvel is gebouwd.

Dag 5: Ermioni -
Russian Bay (21 mijl)
Op naar Russian Bay, een mooie baai bij Poros. In Poros kunnen onderweg de inkopen voor het avondeten worden gedaan.

Dag 6: Russian Bay - Perdika (11 mijl)
Weer een korte afstand, deze dag. De tocht gaat langs Methana, het Griekse kuuroord waar zwavelhoudend water uit de rotsen komt. Perdika is de laatste bestemming voor Athene en ligt op Aegina. Het is een leuk dorpje met een paar restaurantjes en koffietentjes aan de kade.

Dag 7: Perdika - Athene
De laatste zeildag, tegen de avond komen we de jachthaven in Athene binnen.

Dag 15 Athene - Amsterdam
Uitschepen en transfer naar het vliegveld.

Afhankelijk van weer, wind, jaargetijde en de wensen van de groep kan de flottieljeleiding overigens besluiten de route aan te passen of in te korten.
Inschepen kan wekelijks op zaterdag van 20 april t/m 19 oktober 2019
De tweeweekse tochten varen uit op 20 juli en 3 augustus 2019