nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJEZEILEN BRITISH VIRGIN ISLANDS - CARIBBEAN

15 dagen (2016) en 10 dagen (2017)

 
Flottieljezeilen onder de hoede van ''een moederschip'' met Nederlandstalige begeleiding laat u op een avontuurlijke manier kennismaken met de schoonheid van de Caraïben. Het gevarieerde aanbod van eilanden en landschappen maakt van uw flottielje zeilvakantie een ware ontdekkingstocht. Van onherbergzaam berggebied tot groene jungle, van koraalriffen tot spelende dolfijnen, u kunt alles tegenkomen.

De British Virgin Islands, oftewel BVI, is het meest beschutte zeilgebied in de Caraïben met vele prachtige ankerplaatsen. De BVI is een grote eilandengroep waar de eilanden vlak bij elkaar liggen, waardoor ook de minder ervaren zeiler hier prima uit de voeten kan. Het is daarnaast mogelijk onder begeleiding van een schipper te varen. De temperaturen zijn doorgaans aangenaam met een betrouwbare wind. De natuur is boven én onder water wonderschoon en u kunt hier zeer genieten van de unieke keuken en relaxte sfeer.

Voorbeeldroute 15-daagse flottielje zeilvakantie 

Dag 1 : Amsterdam - Tortola
Na aankomst op Tortola verwelkomt de flottieljeleiding u. U krijgt uw zeilschip toegewezen en ontvangt een introductie over uw schip en het vaargebied.

Dag 2: Road Town - Norman Island (8 mijl)
Zoals de komende twee weken gebruikelijk, ontvangt u na het ontbijt de noodzakelijke informatie over de het vaargebied van de dag. We maken de oversteek over het Sir Francis Drake Channel, wat tussen Tortola aan de noordzijde en kleinere eilanden ligt. 's Middags gaan we voor anker voor een lunch en wat zwemmen. Dan varen we door naar Norman Island.

Dag 3: Norman Island - Jost van Dyke (13 mijl)
Na het ontbijt zeilen we naar Soper's Hole, een natuurlijk beschutte haven tussen frisgroene hellingen. Daarna door richting Jost van Dyke, een klein paradijs met drie baaien met blauwe zee en witte stranden.

Dag 4: Jost van Dyke (10 mijl)
Op deze dag varen we een rondje om het eiland naar verschillende plaatsen, waaronder Sandy Cay. Hier kunt u in twintig minuten naar de top wandelen voor een spectaculair uitzicht. Dan zeilen we naar Foxy's Taboo om te lunchen, maar vooral om schildpadden en roggen te zien.

Dag 5: Jost van Dyke - Marina Cay (15 mijl)
's Ochtends vroeg zeilt u naar Monkey Point op Guana Island en na het snorkelen door naar Marina Cay of Trellis Bay om te overnachten. 

Dag 6: Marina Cay - Saba Rock, North Sound (14 mijl)
Er wordt naar North Sound gevaren, wat volledig beschut ligt tussen de eilanden. Hierdoor is het water vlak en een soort binnenmeer op zee. We varen naar drie kleine eilandjes die samen een nationaal park vormen, de zogeheten Great Dog, George Dog en West Dog. Hie
r kan weer gesnorkeld worden. We eindigen de dag in Saba Rock.

Dag 7: North Sound 
Deze dag is er weer veel ruimte voor andere activiteiten als het nemen van een massage- of schoonheidsbehandeling, met een rubberboot naar het rif bij Saba om schildpadden te spotten, of een wandeling te maken naar Sugar Mill.

Dag 8: North Sound - Anegada (15 mijl)
Er wordt weer wat meer gevaren naar het eiland Anagada. Het enige koraaleiland hier dat zo plat is als een pannenkoek en daarom van a
fstand slecht te zien. Het eiland is ongerept en rondom ligt een groot rif.

Dag 9: Anegada - Leverick Bay (14 mijl)
's Middags wordt er terug gevaren richting Virgin Gorda om aan te leggen in het kleine, maar levendige haventje van Leverick Bay.  

Dag 10: Leverick Bay - the Baths (14 mijl)
We zakken 's ochtends vroeg verder af richting het zuidelijke puntje van Virgin Gorda, met daar het Nationaal Park the Baths. Deze kust kenmerkt zich door rotsen die verspreid liggen met daartussen kleine strandjes, wat het tot een soort doolhof maakt. We eindigen de dag in Marina Cay of Trellis Bay.

Dag 11: Trellis Bay - Cane Garden (10 mijl)
Deze dag zeilt u terug langs de noordkust van Tortola naar de meest bekende ankerplaats Cane Garden Bay.

Dag 12: Cane Garden - Peter Island (15 mijl)
Voor het ontbijt vertekt u al naar Long Bay of Smuggler's Cove om te ankeren. Dan door naar Soper's Hole rond Tortola en daarna verder naar Deadmen's Bay op Peter Island. Vanaf het strand kunt u de heuvels beklimmen voor een geweldig uitzicht op het Sir Francis Drake kanaal en de eilanden. 's Avonds varen we naar Great Harbour, een schilderachtige baai om te overnachten.

Dag 13: Peter Island - Cooper Island (8 mijl)
Na eventueel snorkelen bij de rifs die Great Harbour rijk is zeilt u naar Salt Island, een mooi eiland met twee zoutmeren. Daarnaast ligt er een wrak waar u kunt snorkelen. 's Middags komt u aan op Cooper Island.

Dag 14: Cooper Island - Road Town (7/20/35 mijl) 
De laatste dag kan er gekozen worden om nog wat te ontspannen op Cooper Island of meer te zeilen. Direct is het 7 mijl, rondom Tortola 20 mijl en ook om Virgin Gorda heen komt ongeveer uit op 35 mijl. De flottieljereis eindigt in Road Town, waar w
e afscheid nemen van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee en van de vriendelijke en vrolijke bevolking.

Dag 15: Tortola -Amsterdam
Terugvlucht naar Nederland of verlenging van uw verblijf.

In 2017 zal de tiendaagse flottielje aangeboden worden.

Inschepen
De flottieljes vertrekken en eindigen, afgestemd op de vluchten, op vrijdagen.

Vertrekdata in 2016- 2017
Duur
2016: 11 en 25 november
2017: 23 april en 2 mei
15 dagen
10 dagen