nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Skiathos


Voor de kust van Thessaly liggen de Noordelijke Sporaden, een groep prachtige, nog vrijwel ongerepte eilanden waartoe ook Skiathos behoort. Zowel de ware liefhebber van Griekenland als de ervaren, avontuurlijke meezeiler moet deze omgeving absoluut een keer verkennen, voor een meezeilvakantie is het fantastisch. De stranden zijn er verrukkelijk, de dennenbossen tegen de heuvels adembenemend, de dorpen fraai en het zeeleven overvloedig.
Het water ten oosten van Alonissos is inmiddels zelfs aangewezen als officieel nationaal zeepark.

Dit schitterende zeilgebied is bij uitstek geschikt voor de wat meer verwende vakantieganger, die kan genieten van een vakantie met prachtige vaartochten. Omdat de eilanden buiten de gebruikelijke toeristische routes liggen is de omgeving aantrekkelijk rustig.

De vaarroute
Als vertrekpunt voor de vaarroutes van de flottielje geldt het idyllische eiland Skiathos, met zijn levendige stad en a
antrekkelijke zandstranden - men zegt wel dat het de mooiste zijn in het Egeïsche gebied.

De westelijke Sporaden Evvoia-Pelion route is echt een tocht voor meezeilers met historisch besef. Aanschouw met eigen ogen de beschutte Golf van Volos, waar ooit Jason en zijn Argonauten rondvoeren, en Pegadi, de plek vanwaar Achilles zijn reis naar Troje begon. Bovendien zijn er langs de kust van het schiereiland Pelion talloze vissersdorpjes te vinden waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

De Sporaden Skiathos-Alonnisos route voert onder meer langs het uniek authentieke eiland Alonissos, dat nog altijd niet is ontdekt door de grote massa. Naast de pittoreske havens bij Patitiri en Steni Vala zijn ook de heerlijke stranden en adembenemende panorama's zeer de moeite waard. Gedurende de week passeert u allerlei prachtig beschutte baaien, zoals Agnonda, Panormos en Glossa, stuk voor stuk met heerlijke stranden en traditionele tavernas.

Schip
Voor een indruk van het schip kunt u klikken op de bootnaam die getoond wordt in de kop van onderstaande prijstabel(len). Voor aanvullende informatie, neem contact op via het contactformulier of telefonisch.

Vertrekdata 2020
Vertrek is elke vrijdag tussen 24 april tm 25 september. Het is mogelijk om één, twee of meer weken te boeken. De vertrekdatum is in principe bepalend voor de route die wordt gevaren. Aanvullende informatie op aanvraag.
Vertrek Sporaden Skaithos-Alonnisos route: 24/4, 8/5, 22/5, 5/6, 19/6, 3/7, 17/7, 31/7,14/8, 28/8, 11/9, 25/9
Vertrek Sporaden Evvoia-Pelion route: 1/5, 15/5, 29/5, 12/6, 26/6, 10/7, 24/7, 7/8, 21/8, 4/9, 18/9


Het weer in Skiathos
Het weerbeeld in de Noordelijke Sporaden wordt getypeerd door aangenamen temperaturen rond de 27
° C. De gemiddelde windkracht is 2 tot 4 beaufort. De wind komt in principe uit het noordoosten. Verder naar het oosten waait het harder.

Klimaattabel gemiddelden-bron:

Noordelijke Sporaden
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
28
29
25
20
Uren zon
10
11
12
11
10
8
Zeewater temp.
18
21
24
24
22
21
Dagen regen
3
2
1
1
2
4
 

 


Prijzen op aanvraag

Inclusief:
• Verblijf in 2-persoons cabine (met privé of gedeelde badkamer)
• Ervaren schipper (Nederlands)
• Linnengoed
• Handdoeken

Exclusief:
• Boordkas € 30 p.p.p.d. (circa, incl. ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel, water en eindschoonmaak) 
• Avondeten en drankjes aan de wal

Optioneel:
• Vluchten
• Transfers
• Reis- en annuleringsverzekeringen
2-persoons privé cabine voor 1 persoon € 375 p.p.p.w.

Offerte op maat - Privé groep of familie
Wilt u zelf uw vakantie samenstellen? Bent u met een groep vrienden of familie dan kunt u een actieve zeilvakantie als groepsreis boeken. U bepaalt zelf waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij sturen u graag een offerte op maat op basis van een jacht naar wens.

Wilt u advies of heeft u nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op!
E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 020-6739740