nieuws aanbiedingen
terug    

Vaarroute Dodekanesos (Kalymnos)

De vaarroute verschilt per week: de ene week wordt de 'Kalymnos route' gevaren, waarbij onder andere de eilanden Kalymnos, Lipsi, Patmos en Leros worden bezocht. De andere week wordt de 'Symi route' gevaren en staan het pittoreske eiland Symi en Nisyros op het programma. Hierbij eindig je in Kos.

 

 

Kalymnos route
Zaterdag Kos - aankomst en inschepen
Zondag Pothia (Kalymnos)
Maandag Lipsi
Dinsdag Patmos of Arki/Port Augusta
Woensdag Leros
Donderdag Zelfstandig zeilen, bezoek Emborios, Vathi of zeilen richting Kos.
Vrijdag Kos
Zaterdag Kos - uitschepen of verlengingsaccommodatie

Kalymnos route

Zaterdag (Kos)

Per transfer naar de jachthaven in Kos waar u kunt inschepen.
De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde.

Zondag (Pothia - Kalymnos)
Het eiland Kalymnos staat vooral bekend vanwege de sponsduikers. Tegenwoordig zijn nog steeds kleine sponsfabriekjes te bezoeken. De bruisende havenstad Pothia heeft diverse musea en gezellige terrasjes. Breng ook een bezoek aan één van de vele grotten op het eiland. Bijvoorbeeld de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas met archeologische vondsten en zijn vrij te bezoeken. Deze zijn per boot te bereiken.

Maandag (Lipsi)
Lipsi is het grootste eiland van deze groep eilanden ten zuiden van Patmos. Verken de lokale markt voor tijm, honing en andere lokale specialiteiten.

Dinsdag
(Patmos of Arki/Port Augusta)
Afhankelijk van het weer varen we naar Patmos voor een bezoek aan het klooster van St. John of als alternatief het kleinere eiland Arki en het rustige dorpje Port Augusta met slechts twee taverna's aan de wal.

Woensdag (Leros)
We meren aan in de jachthaven van Lakki, aan de zuid-west kant van het eiland. Dat dit eiland ooit bezet is geweest door de Italianen is goed te zien in de stad. Verder zijn er voldoende voorzieningen aan de wal.

Donderdag (zelfstandig zeilen)
U kunt zelf uw route bepalen. Op weg naar Kos zijn er verschillende mooie baaien te verkennen op de eilanden Emborios of bij Vathi op het eiland Kalymnos.

Vrijdag (Kos)
In de namiddag komen we aan in de jachthaven van Kos. De beste manier om Kos te verkennen is per fiets. Bezoek de oude ruïnes van het Asklepieion, een medisch complex waar Hippocrates de basis legde voor de geneeskunde. Afscheidsdiner aan wal op één van de levendige terrasjes.
Indien u heeft gekozen voor 1 week zeilen eindigt u op vrijdag in Kos. Bij een 2-weekse zeilvakantie kunt u deze dag zelfstandig zeilen en wachten op de nieuwe flottielje-deelnemers.

Zaterdag (Kos)
Vertrek naar Nederland of een verlengingsaccommodatie.