nieuws aanbiedingen
terug    
 
 

WEDSTRIJDZEILEN 24-UURS ZEILRACE

 

De 24-uurs zeilrace bestaat al ruim 50 jaar. Duidelijk is dus dat het een hele bekende en succesvolle wedstrijd is om aan deel te nemen. De bedoeling is in 24 uur tijd zoveel mogelijk mijlen te varen op het IJsselmeer, Markermeer, de Wadden- of de Noordzee. Afhankelijk van uw schip, bemanning, teamspirit, trim, sturen, navigeren, andere schepen, stroming en wind kunt u zich (hopelijk goed) onderscheiden in de race!

De 24- uurs zeilrace is in verschillende vloten ingedeeld en u kunt meezeilen met de toerklasse. Dit kan per vier deelnemers onder begeleiding van twee ervaren trainers. De eerste dag wordt er op het IJsselmeer getraind, waar u uw team, trainers en de boot kunt leren kennen. Bij de wedstrijd zelf is het de bedoeling dat het team samen beslissingen neemt. Een setting waarin u in een paar dagen tijd erg veel kunt leren.

De te varen route kiest u zelf met gebruikmaking van gepubliceerde rakken, die maximaal twee keer gevaren mogen worden. U kunt kiezen uit 9 starthavens aan het IJsselmeer en 5 aan het Markermeer, om 24 uur later voor de haven van Medemblik te finishen. De aankomst in Medemblik is een spectakel; binnen enkele uren varen daar zo'n 700 zeiljachten de haven binnen. Zaterdagavond loopt het dorp helemaal vol met zeilers en geïnteresseerden voor de watersport.


Data: 24 t/m 27 augustus


Dag 1 (20.00 uur): Schippersbriefing, kennismaking
Dag 2: trainen en zeilen naar de meest gunstige startplaats. Start om 19.00 uur
Dag 3: Finish na 24 uur in Medemblik, met 's avonds een groot feest
Dag 4: Prijsuitreiking en terugzeilen naar de haven en om 16.00 uitschepen