nieuws aanbiedingen
terug    
 

FLOTTIELJE ZEILEN CORFU - GRIEKENLAND

Vaargebied flottielje zeilvakantie Corfu

Het vaargebied rond het noordelijk deel van Corfu behoort tot de Ionische Archipel en is ideaal voor een flottielje zeilvakantie. Ook de meer zuidelijke eilanden Paxos en Anti-Paxos liggen binnen bereik en zijn een echt paradijs voor zeezeilers. Rust, mooie afgelegen baaien en kleine, pittoreske haventjes, met de flottielje komt u het allemaal tegen.

 

Vaarroute CorfuZeilvakantie Corfu Griekenland Zeilen Corfu
De vaarroute van de flottielje bij Corfu verschilt per week. Natuurlijk is de exacte route mede afhankelijk van het weer en de wensen van de deelnemers aan het flottielje zeilen. Het zeilgebied strekt zich uit tussen het noorden en het zuiden van Corfu en het vaste land.

Hieronder treft u een aantal voorbeeldroutes die een indruk geven van het zeilgebied. Het flottielje vaart u verschillende 1-weekse routes, die gecombineerd kunnen worden tot een 2-weekse zeilreis.

Een voorbeeld van een 1-weekse route is die tussen Corfu en het vasteland, met onderweg rustieke vissershaventjes als Petriti en Sayiada en mooie stille baaien als Agni of het kleine dorpje Stefanos. In een van de verlaten baaien kunt u heerlijk zwemmen en genieten van een barbecue.

Hier ziet u een 2-weekse voorbeeldroute van het flottielje die voert langs Paxos, met schilderachtige plaatsjes als Lakka, Mongonissi en Gaios. Ook bij Anti-Paxos - waar zich de mooiste snorkelbaaien van de Ionische zee bevinden - kunnen de zeilboten voor anker. Wie wil kan het stadje Parga op het vasteland bezoeken.

Grieks Pasen
Het Griekse Pasen valt in 2024 op zondag 28 april. De voorafgaande week wordt hier de  “grote” week genoemd. Een hele happening op Corfu met processies, boze geesten uitdrijven (potten gooien op zaterdagmorgen) en groots vuurwerk zaterdag middernacht. Eventueel te combineren met een zeilreis. Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

De flottieljevloot in Corfu
De zeilschepen in Corfu zijn goed onderhouden kajuitzeiljachten, in handen van Nederlanders met jarenlange ervaring. Er is een ruime keuze aan schepen, van eenvoudige schepen(bv. een Aloa 27 of Aloa 28) tot ruimere schepen als bv een Bavaria 33, 36, 37, 44 en 49. 
In onze 'zeilwizard' vind u uitgebreide informatie over de flottielje schepen. 

Naast de vaste schepen uit de vloot zijn er ook (gast)schepen in te huren die in de flottielje meevaren. Triptiq-Sailing helpt u graag bij het vinden van het juiste schip.

Vertrekdata 2024
Flottielje 1: Van 20 juli tm 17 augustus is het mogelijk om één of twee weken flottielje te boeken, eventueel aangevuld met 
één of meer weken bareboat zeilen.
Flottielje 2: 

Speciale flottielje vaartochten 2024:

Gezinsflottielje
Om zorgeloos met uw kinderen te kunnen zeilen, worden zowel in het voorjaar (Meivakantie) als in de zomermaanden (juli en aug.) (gezins)flottieljes voor één en twee weken georganiseerd. Het voordeel van twee weken flottielje zeilen is dat dezelfde groep bij elkaar blijft en na 1 week er niet gewisseld hoeft te worden. Zo is het mogelijk langer in het gebied rond Paxos te varen en af en toe een rustdag in te lassen.

Flottielje 2 weken, 'Corfu Explorer' (Engelstalig)
Avontuurlijke tocht (vanuit Leflas) naar het noorden van het schitterende Ionische gebied met oa Preveza, Paxos, Parga, Ligia en Meganissi.
Vertrek: nog onbekend

 

Het weer in Corfu
Het weerbeeld wordt getypeerd door aangename temperaturen rond de 28° C (in het voor- en naseizoen koele nachten). In de nacht en ochtend is er over het algemeen weinig wind, maar ‘s middags steekt er meestal een noordwestenwind op van gemiddeld 3 tot 5 beaufort. Stroming, tij en zeegang zijn minimaal wat zeilen in Corfu erg aangenaam maakt.

 

Klimaattabel gemiddelden :
Corfu
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
20
24
28
27
24
20
Uren zon
10
11
12
11
9
7
Zeewater temp.
18
21
24
25
23
22
Dagen regen
7
4
1
1
4
7
bron: meteoconsult

 Corfu weergeven op een grotere kaart

 

 

 

 

 

terug