nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN SLOVENIE

Slovenie, in de oksel van de Adriatische ZeeEen fanastische omgeving voor een met cultuur doorspekte bareboat zeilvakantie. Izola is een oude vissersstad in Slovenië met een rijke historie, liggend in 'de oksel' van de Adriatische Zee. Al in de eerste eeuw van onze jaartelling woonden er mensen. Izola, Latijn voor eiland, was vroeger daadwerkelijk een eiland, omgeven door zee en beschermd door een rondom lopende muur. In het begin van de 13e eeuw verklaarde Izola zichzelf onafhankelijk, en voerde de stad haar eigen wetten en bestuur in. Toen de muur in het begin van de 19e eeuw uiteindelijk werd neergehaald, gebruikte men de vrijgekomen stenen om een verbinding met het vasteland te maken.

Bestemming bareboatzeilen Slovenië
Inmiddels is Izola een levendig toeristenstadje, waar nog talloze specifieke architectonische bijzonderheden de rijke historie benadrukken. De regio is verder bekend om zijn lokale delicatessen, zoals olijfolie en wijn.

Izola: aantrekkelijke jachthavenLigging Izola
Dankzij de gunstige ligging en de aantrekkelijke jachthaven is Izola inmiddels tevens een belangrijk nautisch centrum. De eerste toeristische ervaringen stammen overigens al uit 1820, toen de thermische bronnen werden ontdekt.

In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur op 28 °C.
Er zijn per jaar gemiddeld 300 zonnige dagen.

Vanaf Izola kunt u naar Koper, Piran en Portoroz zeilen, een paar prachtige dorpen 
in Slovenië. U kunt ook gemakkelijk verder door naar Kroatië zoals Cres, Pula, Brioni, Rovinj en de Krka watervallen. Maar ook Italië is dichtbij met Trieste, Grado en Venetië in de buurt. 

Op aanvraag is het ook mogelijk om schepen in Slovenië te boeken in de kerstvakantie.