nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN BRAZILIË

 

Er is veel meer dan het strand van Ipanema, hoe mooi en spannend dit ook mag zijn. Zeilers opjacht naar het ultieme paradijs hoeven niet verder te kijken dan de beroemde Costa Verde (groene kust) regio van Brazilië.

In het hart van de Green C
oast is de koloniale havenstad Angra dos Reis. Gelegen ten zuiden van de stad Rio de Janeiro. De uitgestrekte baai van Angra dos Reis beschikt over 365 weelderige tropische eilanden met meer dan 2.000 spectaculaire stranden. Hoewel sommige eilanden privé zijn voor de ''rich & famous'', supermodellen en mediabedrijven, zijn de meeste eilanden nog authentiek zoals ze meer dan 500 jaar geleden werden ontdekt door de Portugese ontdekkingsreizigers. Elk eiland biedt mogelijkheden tot prachtig snorkelen, duiken en wandelen. Daarnaast is het gebied een perfecte locatie voor watersport, vissen en zeilen. 

Weerbeeld De Costa Verde kent een tropisch klimaat, met ideale wind- en zeecondities. De meeste neerslag valt in de (lokale) zomermaanden november tot maart.  De (lokale)wintermaanden zijn van juni tot augustus. De gemiddelde temperatuur op jaarbasis is 23° C met uitschieters naar 30°C. Het winterklimaat is vergelijkbaar met de zomer van noordeuropa.

De schepen
U hebt bij Angra dos Reis de keuze uit stuk voor stuk bijzonder comfortabele schepen, uitgerust met de modernste faciliteiten. Er zijn zowel monohulls (Beneteau) als catamarans (Lagoon) beschikbaar.

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor een beetje hulp aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal het jacht besturen, zodat u met uw gezelschap wat meer ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute Brazilie bekijken. U kunt uw zeilreis naar wens verlengen of inkorten.