nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN CUBA

Bareboatzeilen Caraiben Cuba - Met de bijboot naar de steigerGelegen tussen de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan is Cuba het grootste land in het Caraïbisch gebied. Cuba is lang een kolonie van Spanje geweest wat goed terug is te zien in de architectuur van de stadjes Havana en Trinidad. De archipel bestaat uit één hoofdeiland en meerdere kleine eilandjes met allen prachtige baaien. Cuba's verbluffende verscheidenheid aan landschappen, valleien en eindeloze zandstranden, maken het tot een fascinerende bestemming voor zeilers en andere bezoekers. 

Cienfuegos ligt middenin de beschutte zuidkant van het eiland, aan de Caraïbische Zee. 

Weerbeeld
Het klimaat is tropische en heeft twee seizoenen, het droge seizoen (winter) van november tot eind mei met een gemiddelde temperatuur van 25 °C. Winden zijn overwegend noord-oost in de winter, af en toe zuid-oost met een sterkte van 15-25 knopen. In de zomer is de wind zeer variabel onder invloed van tropische depressies in de Golf van Mexico en de Bahama's.

Bareboatzeilen Caraiben Cuba - Schepen in de Marina Marlin CienfuegosDe schepen
U hebt bij Cuba de keuze uit stuk voor stuk bijzonder comfortabele schepen, uitgerust met de modernste faciliteiten. Er zijn vooral 
catamarans (Catana's) en een monohull (Oceanis) beschikbaar.

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor een beetje hulp aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal het jacht besturen, zodat u met uw gezelschap wat meer ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute rond Cuba bekijken. U kunt uw zeilreis naar wens verlengen of inkorten.