nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN SPANJE

 

De Spaanse kust strekt zich in totaal uit over meer dan 4000 kilometer. Van de drie zeeën die Spanje omringen, is de Middellandse Zee de warmste, de Atlantische Oceaan de meest uitgestrekte en de Cantabrische Zee de onstuimigste. Met name langs de Middellandse Zeekust van Spanje kunt u vrijwel het gehele jaar door zeilen. Spanje heeft veel te bieden: zon, prachtige baaien, lekker eten en vriendelijke mensen. De schitterende stad Barcelona en de Balearen zijn de locaties van waaruit de schepen vertrekken.

Bestemmingen bareboatzeilen Spanje

Roses, De voormalige Griekse kolonie van Roses is gelegen aan de Costa Brava. Niet alleen is Roses bekend als een visserij-centrum, het is ook een toeristische trekpleister. Van hieruit spreidt de Costa Brava zijn charmes. Met drie natuurreservaten, meer dan 200 km kust en 17 jachthavens, is het een topbestemming voor zeilers. Vissersdorpen en resorts wisselen elkaar af. Aan de voet van de Pyreneeën, vindt u de talrijke "calas" verscholen tussen riffen. Niet te missen Cadaqués en de Cabo de Creus (natuurreservaat), of varend naar het zuiden richting Barcelona, de Maresme kust met zijn lange witte zandstranden.

Barcelona en Tarragona, hoofdstad van de autonome regio Catalonië, is de op één na grootste stad van Spanje. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de zogenaamde Costa del Maresme, in het noorden grenzend aan de Costa Brava (geroemd als de mooiste kust van Spanje) en in het zuiden aan de Costa Daurada. De Catalaanse kust heeft twee gezichten. Met name in het noorden, waar de bergen tot dicht aan de kust reiken, zijn veel hoge rotsen en diepe baaien. Het zuidelijke deel, waar ook Tarragona ligt, staat juist weer bekend om de schitterende, lange stranden.  Tarragona is ook een mogelijk uitvalsbasis voor uw bareboatvakantie.
 

De Balearen zijn de eilandengroep in de Middellandse Zee, bestaande uit Mallorca, Menorca en Ibiza.
Mallorca heeft 550 kilometer kust, die rijk is aan stranden en baaien. Maar ook aan wal bestaan ruim voldoende gelegenheden om te ontspannen. Het eiland meet bijna 80 kilometer van de ene kant naar de andere.
Wie Ibiza vanaf zee ziet liggen, begrijpt onmiddellijk waarom het eiland door UNESCO op de werelderfgoedlijst is gezet. Schitterende stranden, adembenemende baaien, kristalhelder water. Ibiza meet slechts 40 kilometer in doorsnee en heeft een 210 kilometer lange kust. De zon schijnt er bijna het hele jaar door, met zeer aangename temperaturen.
Ibiza is zeilend vanuit Denia goed te bereiken.

Het weerbeeld in Spanje zorgt voor uitstekende zeilomstandigheden. In het westelijk deel overheerst in de zomer een zuidoosten wind. De mistral (noordwestenwind) kan in augustus opsteken, wat soms een sterke wind betekent. In het oostelijk deel van de Balearen overheersen noord- en noordwestelijke windstromingen. Ter geruststelling, overal zijn boeien uitgezet, kunt u kleine beschutte havens vinden en goed uitgeruste jachthavens aandoen. De temperatuur schommelt in de zomermaanden tussen de 20°C en 31°C.

Barcelona en Ibiza zijn uitstekend te bereiken met het vliegtuig. De luchthaven op Ibiza ligt slechts enkele kilometers verwijderd van Eivissa. Bovendien gaan er zeer geregeld vluchten naar de andere Balearische eilanden, het Spaanse vasteland en andere Europese hoofdsteden.