nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJEZEILEN KANAAL VAN KORINTHE & SARONISCHE GOLF
- GRIEKENLAND

 

 

Het vaargebied van deze flottielje is de Korintische Golf en/of de Saronische Golf. Dit flottielje heeft het allemaal, een schat an geschiedenis en cultuur met beroemde sites zoals het Amfitheater in Epidaurus, Ancient Mycenae en Delphi allemaal binnen handbereik, plus geweldige zeilen en veel schilderachtige eilanden om te ontdekken. Het flottileje vertrekt vanuit de historische stad Korinthe. De flottieljebegeleiding is Engelstalig.

De vaarroute
De Saronische Golf-route omvat een bezoek aan de eilanden Poros Aegina en Agistri, evenals het oude Epidavros en Korfos aan de kust van de Peloponnesos. Onze Korintische Golf-route is net zo aantrekkelijk met de onbewoonde Alkioni-eilanden, Antikyra (voor Delphi) ansichtkaart perfect Galaxidi, Trizonia Island en de Peloponnesische kust. Beide routes bieden de mogelijkheid om het spectaculaire kanaal van Korinthe te doorkruisen.

Schepen
Voor een overzicht van de schepen kunt u kijken in het menu bij prijzen > overzicht flottieljes. Hier ziet u per flottielje een tabel met een aantal schepen en bijbehorende prijzen genoemd. Staat het door u gewenste schip er niet tussen, kijk dan in de wizard op de homepage of neem contact op via het contactformulier of telefonisch. Het is mogelijk één week flottielje te boeken, eventueel aangevuld met één of meer weken bareboat zeilen.

Vertrekdata 2024
Vertrek is elke zaterdag tussen 27/04 tm 19/10. Aanvullende informatie op aanvraag.

Saronische Explorer route: 15 dagen met vertrek op 13 april
Avontuurlijke tocht voor de meer ervaren zeilers. Combinaties van historie & cultuur met bezoek aan oa Epidavros en de tempel van Poseidon.
Vanuit Korfos wordt de kust van de Peloponnesos verkent evenal de Saronische- en de Argolische Golf. Wanneer het weer het toelaat
worden ook de Cycladen bezocht!

Het weer in Saronische en Korintische Golf

Het flottieljeseizoen in de Saronische en Korintische Golf loopt van begin mei tot eind september. Zon is dan vrijwel gegarandeerd. Temperaturen variëren van laag 20 in het voor- en naseizoen tot midden 30 eind juni en augustus. De zeilomstandigheden zijn over het algemeen gematigd met windkracht meestal 3-5. Meer uitdagende zeilen is beschikbaar in de Golf van Korinthe.


Klimaattabel gemiddelden- bron:

Saronische en Korintische Golf
mei
juni juli augustus
september
Dagtemperatuur (nacht)
 
20
24 28 27
24
Uren zon
10
11 12 11
9
Zeewater temp.
18
21 24 25
23
Dagen regen
7
4 1 1
4