nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN CARAÏBEN
Route Guadeloupe - St. Maarten - 10 dagen

De Caraïben lenen zich bij uitstek voor avontuurlijke maar rustige zeilvakanties. De enorme diversiteit aan eilandjes en ankerplaatsen zorgen ervoor dat u geen dag op dezelfde plek hoeft te blijven. Onderstaande route van Gouadeloupe naar St. Maarten is slechts een voorbeeld van de mogelijke tochten die u met een bareboat in deze omgeving kunt maken.

Bareboat route Gouadeloupe-St Maarten: een paradijsDag 1: Marina Bas du Fort (Gosier)
Welkom op de basis en inschepen voor de overnachting aan boord.

Dag 2: Marina Bas du Fort - Ilet Gosier: 3 zeemijl
Een dagje acclimatiseren. Overdracht van de boot, bevoorrading, douane. Korte zeiltrip naar Ilet Gosier, een schitterend begroeide rotspartij, omringd door wit zand.

Dag 3: Ilet Gosier - Les Saintes: 20 zeemijl
De geografische diversiteit en de schoonheid van deze mini-eilandengroep van minder dan 15 km² is nauwelijks voor te stellen. Admebenemende vergezichten vanaf de heuvels die wandelend of fietsend te bereiken zijn. U begeeft zich, onder het toeziend oog van de Iguanas, op een onvergetelijke ontdekkingstocht. Tevens prachtige rieviertjes en stranden.

Dag 4: Les Saintes - Deshaies (Guadeloupe): 28 zeemijl
Een beroemde ankerplaats van de Bovenwindse Eilanden biedt uitzicht op een liefliljk dorpje rondom de kerktoren. In dat dorp zijn diverse winkeltjes en traditionele Creoolse restaurants. Maak van de gelegenheid gebruik om ook het Nationale Park van Basse Terre te bezoeken.

Dag 5: Deshaies - English Harbour (Antigua): 43 zeemijl
Antigua, omringd door koraalriffen, kent een uitzonderlijke zeebodem, ideaal om snorkelend te ontdekken. Bovendien is Antigua het eiland van de 365 stranden.

Dag 6: Antigua
Bezichtig het Admiral's House Museum, het schitterend gerestaureerde, 18e eeuwse huis van Admiraal Nelson. 's Avonds zorgen de steel bands voor een fantastische sfeer in de bars en restaurants. Dat mag u niet missen!

Bareboat zeilen Gouadeloupe-St Maarten: schitterende zeilschepenDag 7: Antigua - Barbuda: 25 zeemijl
De bevolking van Barbuda leeft van vissen, landbouw en zoutwinning. Hierdoor is de kust nog vrijwel onbebouwd, zodat er alle ruimte overblijft voor eindeloze, witte stranden omzoomd door koraalriffen. Een prachtige omgeving om te snorkelen en duiken.

Dag 8: Barbuda - St. Barth: 60 zeemijl
Een stop in Gustavia is een prima gelegenheid om een mondain gevoel te creëren in de taxfreeshops en restaurants die aan de lieflijke haven liggen.

Dag 9: St. Barth - Tintamarre - Orient Bay (St. Maarten): 18 zeemijl
Ontbijt bij de ankerplaats Tintamerre, een klein verlaten eiland met een schitterend strand en fantastische snorkelplekken. Dan door naar Orient Bay, een lang zandstrand waaraan restaurants en levendige bars liggen.

Dag 10: Orient Bay - Anse Marcel (St. Maarten): 2 zeemijl
Van boord in Anse Marcel, op St. Maarten.