nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN THAILAND - PHUKET

Bareboat zeilvakanties naar ThailandPhuket ligt op 8° noorderbreedte en is daarmee de ideale vertrekhaven om per bareboat de eilanden in de Andaman Zee voor de kust van Thailand te verkennen. De honderden eilanden bieden een overschot aan stranden, kreken en landtongen. Het tropische klimaat en de witte zandstranden omzoomd door palmbomen geven uw zeilvakantie een paradijselijke omljisting. Bovendien maken het kristalheldere water en de schitterende koraalriffen snorkelen tot een onvergetelijk avontuur.
De vriendelijkheid van de Thaise bevolking, de verrukkelijke keuken en de rijke cultuur zorgen ervoor dat Thailand een unieke vakantiebestemming is.
U kunt in de regio het hele jaar door ontspannen zeilen, aangezien er nooit stormen zijn en zelfs de seizoensgebonden moesson mild is.


Bekijk hier een voorbeeldroute voor een 15-daagse zeilvakantie bij Thailand.

Weerbeeld Thailand
In de omgeving van Phuket waait het zelden hard, uitstekend dus voor een ontspannen zeilvakantie. Het tropische moessonklimaat is overzichtelijk in te delen in twee seizoenen, van elkaar gescheiden door twee tussenseizoenen.
Begin November draait de wind langzaam naar het noordoosten. December t/m april zijn de zonnigste maanden, terwijl november, juli en augustus ook zeer prettig zijn.
De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 28° en 35°C. Het zeewater is tussen 28°C en 32°C.

De wind
Van half november tot half april komt de wind voornamelijk uit het noordoosten, kracht 3 tot 4. De zee is kalm en het weer zonnig.
Halverwege april zwakt de wind verder af om in mei naar het zuidwesten te draaien.
Van juni tot oktober overheerst de zuidwesten wind, die ook wat bewolking aanvoert. Windvlagen kunnen een enkele keer kracht 7 bereiken, maar dat is slechts kort en zeldzaam. Meestal blijft de zee kalm, met dus soms een korte, woeste uitschieter.
Dit zeilgebied kent geen orkanen en de wind komt slechts zelden boven kracht 6.

De schepen
In Thailand hebben wij naast diverse monohulls, Oceanis, Sun Odyssey en Harmony, de volgende merken catamarans voor u liggen: Lagoon, Catana en Salina.

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor wat ondersteuning aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal de leiding over het jacht voeren, zodat u met uw gezelschap geheel ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.