nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOAT ZEILEN TURKIJE

Jachtverhuur Turkije, Zeilvakanties Turkije Een bareboat zeilvakantie in Turkije is voor zowel zeilers als zonaanbidders één groot avontuur. Weg van het massatoerisme wordt de Lycische kust gekenmerkt door schitterend witte stranden en turkooizen baaien. Zeilen in Turkije betekent dat u altijd indrukwekkende plaatsen zult vinden om te bezoeken. De Turkse kust is ideaal om langs te zeilen en strekt zich uit van het Schiereiland Callipolis tot Antalya.

Het weerbeeld wordt getypeerd door aangename temperaturen rond de 28°-30° C (in voor -en naseizoen koele nachten en soms een lokale bui) en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 Beaufort. In de middag, wanneer de wind aanwakkert, loopt er op open zee een bijbehorende stevige zeegang.


Triptiq Sailing verhuurt schepen vanaf de bestemmingen: Cesme, Bodrum, Marmaris/Orhaniye, Göçek/Fethiye en Kas.

Bodrum is gelegen aan 'één van de mooiste baaien ter wereld’. Bodrum heeft bovendien een moderne jachthaven, voorzien van alle benodigde faciliteiten.
Marmaris ligt aan een grote, kristalheldere baai. Deze betoverende plaats heeft een van de grootste jachthavens van het Egeïsche kustgebied. In het centrum van de zeer levendige badplaats vindt u een brede promenade met palmbomen en vele uitgaansmogelijkheden. Een bezoek aan de historische plaatsen Caunus, Ephesus, Pergamos en Kas mag u zeker niet missen.
In de buurt van Marmaris, tussen Fethiye en Dalyan, liggen Göcek en Fethiye. Göcek is klein dorpje met slechts ca. 2000 inwoners, en het massatoerisme is er nog niet doorgedrongen.

 

U kunt elke zaterdag inschepen. In overleg is het eventueel ook mogelijk te kiezen voor een andere vertrekdag.Zeilvakantie Turkije, Zeilen Turkije

Route suggesties
Vertrek: Marmaris
Totale afstand: ca. 200 nautische mijlen
dag 1: Inschepen
dag 2: Marmaris - Bodrum (70 nm)
dag 3: Bodrum - Datca (15 nm)
dag 4: Datca - Mersincik (25 nm)
dag 5: Mersincik - Gökertme (20 nm)
dag 6: Gökertme - Knidos (25 nm)
dag 7: Knidos - Marmaris (45 nm)
dag 8: Uitschepen

Vluchten en/of transfers kunt u door Triptiq Sailing laten verzorgen. De vliegtarieven zijn afhankelijk van de periode waarin u op zeilreis gaat. Desgewenst kunnen wij op aanvraag een complete prijsopgave voor u maken.