nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MADAGASKAR

bareboat zeilen Madagaskar: natuurlijke en culturele rijkdomNosy Be op Madagaskar heeft zoveel meer te bieden dan een traditioneel tropisch eiland. Het biedt de ideale mix tussen cultuur en natuur. Tijdens het zeilen loopt u grote kans de vredelievende walvishaai, of spijkerroggen, dolfijnen en walvissen tegen te komen. Zwemmend en zeilend rond de diverse koraalriffen waant u zich in een tropisch aquarium. Madagaskar staat dan ook bekend om de unieke fauna, natuurlijk.
Maar het culturele aanbod op Madagaskar is eveneens indrukwekkend. Door de eeuwen heen hebben allerlei handelsvolken hun sporen achtergelaten. De riten en overlevering van de lokale bevolking bieden bovendien een keur aan heilige locaties en historische plekken. Probeer het hoofd rond middernacht maar eens koel te houden als u voor anker ligt bij Hellville. Voldoende aanknopingspunten voor een zeilvakantie om nooit te vergeten.

Het weer op Madagaskar
Tussen juni en november waait er rond Madagaskar de passaat. Dat zijn in deze periode met name de Avarabe uit het noordoosten en 's middags de Talio uit het zuidwesten. De temperatuur is gemiddeld 25° C, terwijl ook het water het hele jaar door heerlijk warm blijft en 's zomers soms wel 30° bereikt.

Madagaskar ligt ten oosten van de Afrikaanse kustDe zeilschepen
In de wateren rond Madagaskar hebben wij moderne, comfortabele zeiljachten voor u beschikbaar, zowel monohull (Sun Odyssey) als catamarans (Lagoon, Lavezzi).

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor wat ondersteuning aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal de leiding over het jacht voeren, zodat u met uw gezelschap geheel ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw zeeman / kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De zeeman / kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en natuurlijk het zeilen, zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute rond Madagaskar bekijken.