nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Mallorca  


Ontdek de rustige schoonheid van de Balearen. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het heeft 550 kilometer kust, waar u enkele van de mooiste baaien en stranden van de Middellandse Zee vindt. Het klimaat van Mallorca biedt meer dan 300 dagen zon per jaar.
 

Route 8 daagse cruise Palma Dream


Dag 1: Palma - Cala Portals Vells  (1u30)
Wanneer u vroeg op het eiland aankomt kunt u Palma bezoeken. Loop langs de geplaveide straten, en ervaar de historische sfeer en charme van oude stad Palma.  Ook een bezoek aan de kathedraal van Palma is zeer de moeite waard.  Het is één van de beroemdste gotische kathedralen in Europa en  wordt in de volksmond “La Seu” genoemd, wat zich het beste laat vertalen als  "de zetel" en verwijst waarschijnlijk naar de zetel van de bisschop.
Rond 18.00 / 18.00 uur verwelkomen wij u aan boord. We varen een korte route naar naar Cala Portals Vells, een prachtige baai met ongerept water. We genieten het diner en de nacht aan boord.
 Dag 2: Cala Portals vells - Cala Pi (10NM - 1u30) - Colonia Sant Jordi (15NM - 2u30)
Na het ontbijt vertrekken we naar Cala Pi. Het mooie strand en het heldere, kalme turquoise water is heerlijk voor u en uw kinderen om te zwemmen of te snorkelen. Op het strand is een strandbar en in de omgeving zijn drie restaurants. Eeuwen geleden waren piraten een probleem in dit gebied, en de overblijfselen van een middeleeuwse uitkijktoren zijn nog steeds aanwezig. We genieten de lunch aan boord.
Na de lunch varen we naar Colonia Sant Jordi. Colonia staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, waaronder Es Carbo, regelmatig bezocht door de Spaanse koninklijke familie, en Es Trenc, een 3,2 km lang natuurlijk en wat afgelegen strand met prachtig goudkleurig zand en kristalhelder water.  Hier kun u zwemmen, strandjutten en snorkelen. In de stad zijn er vele populaire restaurants en tapasbars langs Avinguda de la Primavera (Primavera Avenue). In de nacht gaan we voor anker tussen de eilandjes Gabina en Redona. Diner en nacht aan boord.
 
Dag 3: Colonia Sant Jordi – Cala Figuera - Porto Petro (19 NM – 3u00)
Na het ontbijt varen we naar het noorden en genieten van de schilderachtige kustlijn op weg naar Cala Figuera. Cala Figuera staat bij de lokale bevolking bekend als 'Klein Venetië' en is een schilderachtige, wat afgelegen ankerplaats langs de zuidoostkust van Mallorca. De haven is nog steeds vooral een traditionele vissersgemeenschap met pittoreske witgekalkte huisjes en boothuizen die zich uitstrekken tot aan de rand van het water. Tijdens de lunch aan boord geniet u van de rustige, natuurlijke omgeving. Daarna varen we naar Porto Petro, een voormalige vissershaven die een zeer mooie badplaats is geworden met een prachtige beschutte baai. Diner en nacht aan boord.

 Dag 4: Porto Petro - Cala Santanyi (7 NM - 1u30)
 
Na het ontbijt vertrek naar Cala Santany. Het is een mooie baai met een fijn wit zandstrand en kristalhelder water, perfect om in te zwemmen. Het is omgeven door rotsachtige kliffen en bossen vol met pijnbomen. Boven op de landtong en met uitzicht op de baai, staat de Torre Nova de la Roca Fesa, een uitkijktoren die werd gebouwd in 1663 om dit deel van de kust tegen piraten te beschermen.  Na de lunch kunt u zwemmen, snorkelen of kajakken naar de nabijgelegen prachtige grot.  Diner en nacht genieten we zoals gebruikelijk aan boord.
 Dag 5: Cala Santanyi - Nationaal park Cabrera (15NM -2h30)
In de ochtend varen we vandaag naar het Cabrera National Park. De Cabrera-archipel is een maritiem nationaal park dat 10 km uit de zuidoostkust van Mallorca ligt. Het bestaat uit een hoofdeiland (Cabrera), 6 kleinere eilanden en een tiental rotsachtige eilandjes. Deze archipel staat bekend om zijn vogelleven en rijke mariene omgeving. Je zult genieten van een prachtig snorkelen in een ongerepte onderwaterwereld.  In de middag kunt u een wandeling naar het kasteel, Castillo de Carbrera,  maken. Het kasteel werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw ter verdediging tegen de piratenaanvallen op Mallorca. Geniet vanaf het kasteel van het prachtige uitzicht en de zonsondergang. Diner en nacht aan boord.
 
 
Dag 6: Cabrera - Es Trenc Beach, Sa Rapita (12NM - 2 uur)

Na het ontbijt vertrekken we weer naar het strand Es Trenc, maar aan de kant van Sa Rapita.
Het uitgestrekte natuurlijke landschap, het zachte witte zand en het adembenemende heldere blauw van het water doet de harten van vele natuurliefhebbers, fotografen en snorkelaars sneller kloppen, en de unieke, turquoise tinten van de zee geven het strand een tropische flair.
U kunt hier "chiringuitos" bezoeken, bars met kleine winkeltjes die een breed scala aan maaltijden, snacks, drankjes en strandaccessoires bieden.  En vanaf 18:00 uur kunt u daar genieten van de heerlijke Latijns-Amerikaanse muziek.  Een fijne ontspannen dag waarbij u natuurlijk ook nog kunt snorkelen en strandjutten. Diner en nacht aan boord.
 
 
Dag 7: Es Trenc Beach - Palma (23NM - 4 uur)

Na een rustige ochtend en de lunch varen we terug naar Palma. Op deze terugreis ziet u de prachtige, steile kliffen van Cap Blanc met zijn vuurtoren. Een groot deel van de kustlijn in dit gebied is beschermd en is niet ten prooi gevallen aan ontwikkeling. Rotsachtige inhammen en afgelegen baaien bepalen hier het landschap. Calo des Cap d'Alt en Cala de Cap Falco zijn hiervan twee goede voorbeelden. Beide baaien bieden kristalhelder water dat ideaal is om te zwemmen en snorkelen. In de avond genieten we ons laatste diner aan boord.
 
 
Dag 8: Palma
Na deze prachtige cruise nemen we vandaag afscheid. Ontscheping is rond 09:00 uur
 
 
Opmerking: deze route kan, afhankelijk van meteorologische en technische omstandigheden, worden gewijzigd. De vaartijden zijn gebaseerd op een gemiddelde snelheid van 6 knopen. Deze tijden kunnen variëren, afhankelijk van de omstandigheden. De reder behoudt zich het recht voor een ander type catamaran toe te wijzen met dezelfde comfort- en servicevoorwaarden.

 

Accommodatie:
U zeilt mee op de 
Lagoon 620 . Deze comfortabele catamaran is uitgerust met 6 cabines voor in totaal 12 meezeilers. Elke cabine heeft een eigen badkamer met toilet.

Prijzen op aanvraag

Kortingen:
Vroegkorting/aanbiedingen: op aanvraag (afhankelijk van periode) 

Inclusief:
• Verblijf aan boord: overnachtingen in 2-persoonscabine met eigen badkamer en airconditioning
• 2 sets bedlinnen, (strand-)handdoeken en badlakens p.p.
• Schipper en hostess/kok
• Volpension: ontbijt, lunch, diner, drankjes tijdens de maaltijden zoals tafelwijn en water, lokale consumpties zoals punch of rum of vruchtensap. (dieetwensen op aanvraag)
• Verzekering voor jacht en passagiers
• Watersportartikelen aan boord: kajak, snorkelsets.


Exclusief:
• Vluchten
• Transfers luchthaven - marina v.v.
• Toeslag 1-persoons cabine (op aanvraag)

• Boordkas bij aankomst te voldoen: € 230 p.p. (incl. havengelden, entree National Park en toeristenbelasting)
• Overige consumpties
• Excursies

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en vluchten kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor vluchtinformatie en een reis- en annuleringskostenverzekering
Van toepassing zijn de reis-en reserveringsvoorwaarden van Triptiq Sailing.