nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJE ZEILEN KROATIE SPLIT / TROGIR

 

 

Flottielje Zeilen Kroatie Zeiljacht Huren Split TrogirKroatië is met zijn vele eilanden, bezienswaardigheden, prachtige stranden en helder blauwe zee zeer geschikt voor een avontuurlijke zeilvakantie, ver verwijderd van het massatoerisme. Dit gebied is zeer geschikt voor flottieljezeilen voor de gevorderde en ervaren zeilers, met over het algemeen wat langere afstanden dan in Griekenland.

De Midden-Dalmatische eilanden liggen voor de kust van Split / Trogir. Daarvan zijn Brac en Hvar de grootste, en het meest toeristisch. Brac kent een mediterraan landschap met pijnbomen en steile kliffen, het subtropische Hvar wordt wel het Madeira van Kroatië genoemd. Solta en Vis zijn kleinere eilanden en een stuk minder toeristisch. Op Vis liggen onder meer wijngaarden die de Vugava en Plavac wijnen voortbrengen. Iets ten noorden van Split ligt Sibenik, waar u de rivier naar Skradin kunt opvaren tot aan de Krka-watervallen. Een fantastische afwisseling op het zeilen tussen de eilanden voor de kust!

De vaarroute
De Route begint bij de jachthaven van Trogir en gaat in zuidelijke richting naar de haven van Bobovisce, op het eiland Brac en vervolgens naar Starigrad, de op één na grootste stad op het eiland Hvar. Via de westkant van Hvar zet de flottielje dan koers naar de jachthaven van Palmeana op de prachtige Pakleni eilanden. Het uitzicht vanaf de heuveltoppen is er schitterend. Aan het eind van de week is er gelegenheid zelfstandig te zeilen, met een keuze uit verschillende bestemmingen zoals de pittoreske havens van Milna en Rognac. De eindbestemming is natuurlijk weer Trogir.

Een mooie sfeerimpressie van zeilen langs de Kroatische kust vindt u in het verhaal dat Parool-reisjournaliste Aafke Jochems optekende toen zij meezeilde in een Triptiq-flottielje.

Vertrekdata 2023
Vertrek is iedere zaterdag in de periode 15 juli tm 12 augustus.

De schepen
Voor een overzicht van de schepen kunt u kijken in het menu bij prijzen > overzicht flottieljes. Hier ziet u per flottielje een tabel met een aantal schepen en bijbehorende prijzen genoemd. Staat het door u gewenste schip er niet tussen, kijk dan in de wizard op de homepage of neem contact op via het contactformulier of telefonisch.

Het weer in Kroatie
Aan de kust van Kroatië kenmerkt het weerbeeld in de zomermaanden zich als warm en droog, met veel zonuren per dag. De temperatuur loopt vanaf mei gestaag op tot tegen de 30 ºC in juli en augustus. In het voor- en naseizoen ligt het kwik tussen de 20 en 26 ºC. De wind is ’s middags meestal 4 - 5 BFT.

Klimaattabel Split, Kroatie (gemiddelden)

Dalmatië
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
29
29
26
22
Uren zon
8
11
11
11
8
6
Zeewater temp.
18
23
26
26
23
18
U kunt ervoor kiezen de reis naar Kroatië met eigen vervoer af te leggen, maar het is ook mogelijk via Triptiq een vlucht te boeken.