nieuws aanbiedingen
terug    

Meezeilen Kos (Dodekanesos)

Een meezeilvakantie bij Kos, in de Griekse eilandengroep Dodekanesos verzekert u van ideale zeilomstandigheden, volop zon en een lekker zeilwindje. Heerlijk meezeilen op de diepblauwe zee van eiland naar eiland: luieren aan dek of actief meezeilen en elke dag een duik in het glasheldere water! De reis staat onder begeleiding van een Nederlandse schipper die graag alles vertelt over de kunst van het zeilen en navigeren. En natuurlijk kunt u zelf ook aan het roer staan of de route op de kaart uitzetten.

Zeilgebied Dodekanesos
Het zeilgebied is de Dodekanesos, een gevarieerde eilandengroep waarvan Kos het centrum vormt. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwesten wind, die in kracht van 4 tot 7 varieert, waardoor het er bij uitstek geschikt is om actief te zeilen. Deze wind maakt het ook in de warme zomermaanden aangenaam en zorgt voor een verfrissende verkoeling.
De haven van aankomst en vertrek is Kos Marina, gelegen op loopafstand van Kos-stad met een gezellig oud centrum. Het veelzijdige eiland biedt prachtige zandstranden en een aantal bezienswaardigheden. Er zijn fietsen, brommers en auto’s te huur om een verkenningstocht over het eiland te maken. Daarnaast staat Kos bekend om de vele terrassen en bars en natuurlijk het bruisende uitgaansleven.

Met een stevige wind in de zeilen over de diepblauwe zee, van eiland naar eiland. Aanmeren in een pittoresk haventje, een onbewoond eiland of een afgelegen baai.
Neem een frisse duik, ga zonnen op het ruime teakdek, schuif aan in een Griekse taveerne en val in slaap onder de eindeloze sterrenhemel. De Nederlandse schipper maakt je wegwijs in het zeilen en navigeren. Natuurlijk sta je ook aan het roer en help je met het zetten van de zeilen.

Meezeilen met Nederlandstalige begeleiding
De meezeilreizen in Kos zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Zo zijn er reizen van 25-35 jaar, 30-49 jaar, 45-64 jaar en alle leeftijden. U zeilt dan mee op een Sun Odyssey 51een zeewaardig zeiljacht van zo’n 15 meter, voorzien van alle gemakken, 2-pers. hutten met dubbele of enkele kooien een eigen douche en toilet en een ruime kombuis. Zeilervaring is niet noodzakelijk, u wordt door de schipper wegwijs gemaakt. Er zijn minimaal 4 en maximaal 9 deelnemers. De verschillende vaarroute mogelijkheden kunt u hier bekijken.

Hoe zit het met zeilen en 1,5 meter afstand? 
Tijdens het zeilen loop je minimaal risico op het coronavirus.
Uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat besmetting met het coronavirus in de buitenlucht uitermate zeldzaam is. De ventilatie is aan de buitenlucht per definities beter, de temperatuur, de zon en de luchtvochtigheid zijn van gunstige invloed.
De Griekse overheid heeft besloten dat er voor zeilboten onder de 20 meter geen beperkingen zullen gelden rondom de maximale capaciteit van het schip. Dit betekend dat er, zoals altijd, met maximaal 8 gasten en 2 man bemanning per boot gevaren mag worden.

 

Vertrekdata 2022 met Nederlandstalige begeleiding:
(vertrek is altijd op donderdag)

Zuidroute: 12/5, 9/6, 30/6, 28/7, 1/9, 6/10
Noordroute: 19/5, 23/6, 4/8, 18/8, 8/9 
Westroute: 26/5, 7/7, 11/8, 25/8, 15/9, 13/10

Santorini-route (2 weken): 14/7
Samos-route (2 weken): 9/6
Cleopatra-route (2 weken): 22/9
Rhodos Cup: 16/7 en 21/7

Leeftijden
1-weekse reizen: vanaf 24-35 jaar

2-weekse reizen:alle leeftijden 


 

Prijzen op aanvraag

Toeslag transfer van en naar het vliegveld op Kos ca. € 50,- per persoon / retour.

Inclusief:
• Verblijf aan boord: overnachtingen in 2-pers. hut op indeling
• Laken- en handdoekenset
• Nederlandse schipper/begeleiding
• Gebruik snorkelmateriaal aan boord
•  Gebruik dekmatrasjes, kussens, slaapzakken voor de buitenslapers 

Exclusief:
• Retourvlucht Amsterdam – Kos incl. transfer van en naar het vliegveld op Kos
• Bijdrage etenspot (alle maaltijden (2x diner aan boord), hapjes, frisdranken, wijn en bier) € 150    p.p. per week. Er wordt 2 x per week aan boord gekookt wanneer het schip in een baai voor          anker gaat
• Vaste bijdrage haven-, water- en dieselgeld en schoonmaak: € 50 p.p. per week

• Maatlijden aan wal
• Excursies: oa Patmos klooster en Niseros vulkaan
• Reis- en annuleringskostenverzekering

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en vluchten kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor vluchtinformatie en een reis- en annuleringskostenverzekering
Van toepassing zijn de reis-en reserveringsvoorwaarden van Triptiq Sailing.