nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN FIJI

Bareboat zeilen Fiji: groot avontuur op de Grote OceaanDe Fiji-eilanden in de Grote Oceaan (ook wel Stille Oceaan of Pacific genoemd) worden gevormd door een archipel van meer dan 333 eilanden, die talloze unieke attracties en belevingen biedt. Of u nu op zoek bent naar romantiek, ontspanning, culturele verdieping, de ultieme eco-reis of gewoon een heerlijke zeiltocht, op een bareboat rond Fiji komen uw dromen uit.
De eilanden liggen in een unieke, ongerepte omgeving van ultieme schoonheid en rust. Ver weg, in complete afzondering, heeft de eilandengroep eeuwenlang in het azuurblauw van de Pacific gelegen en is de industrialisering van onze moderne wereld eraan voorbijgegaan. Ook gevaarlijke dieren zoals giftige slangen en spinnen of ziekten zoals malaria zijn er onbekend.
Fiji beslaat in totaal een oppervlakte van 18.000 km² en heeft ongeveer 850.000 inwoners.

Weerbeeld
De Fiji-eilanden kennen een tropisch klimaat, met ideale wind- en zeecondities. Van december tot april is het warm en vochtig (32° overdag) met heldere, zonnige ochtenden en regelmatige, voorspelbare buien aan het eind van de middag. Vanaf eind april verandert het weer op de Fiji-eilanden naar meer gematigd. De temperaturen overdag zijn heerlijk (27°) en's avonds en 's nachts prettig koel (19°).

De schepen
U hebt bij Fiji de keuze uit stuk voor stuk bijzonder comfortabele schepen, uitgerust met de modernste faciliteiten. Er zijn zowel monohulls (Harmony) als catamarans (Catana's) beschikbaar.

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor een beetje hulp aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal het jacht besturen, zodat u met uw gezelschap wat meer ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.


Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute rond Fiji bekijken. U kunt uw zeilreis naar wens verlengen of inkorten.