nieuws aanbiedingen
terug    


FLOTTIELJEZEILEN PULA - KROATIË

 


PulaDe wateren rond Pula zijn ideaal voor een flottielje zeilvakantie. Het schiereiland Istrië en de Kvarner bocht vormen het einde van een diepe inham van de Middellandse Zee. De Kroatische kust, de eilanden en de bergen zijn drie verschillende natuurlijke regio's in een relatief klein gebied, die Kvarner en Istrië uniek en veelzijdig maken. De kleine havens zijn vaak mooi gelegen en hebben in het algemeen prima voorzieningen.
Vanuit Pula worden er aan het eind van het seizoen ook twee 8-daags flottieljes naar Venetië georganiseerd.

Flottieljezeilen bij Pula: grote en kleine eilanden
De Kvarner golf of baai ligt te zuidoosten van Istrië. Hier liggen de grotere eilanden Cres, Krk, Pag, Rab en Losinj. Aan de westkust van Istrië liggen bij Pula en verspreid tussen Rovinj en Porec veel kleine onbewoonde eilandjes. De kleine toeristische steden zijn zeker de moeite waard.

De Arena van Pula
In het centrum van dit gebied ligt Pula. De stad dankt zijn bekendheid onder andere aan het amfitheater of de Arena die in de 1e eeuw is gebouwd. Met zijn elliptische vorm, 132 x 105 meter groot en 32 meter hoog, is de Arena het grootste antieke bouwwerk in Istrië en behoort tot één van de zes grootste Romeinse amfitheaters van de wereld. De Arena was bestemd voor gladiatorengevechten en kon ongeveer 20.000 toeschouwers huisvesten. Tegenwoordig is dit op warme zomeravonden een perfecte plaats voor popconcerten, opera´s, balletvoorstellingen en filmfestivals.

Baai in de Kvarner-bochtDe Kvarner Golf
De verscheidenheid en rijkdom van de planten- en dierenwereld in Kvarner zijn beroemd en erkend. Op het eiland Krk zijn rond 1.500 plantensoorten geregistreerd. De flora van de eilanden Cres en Lošinj is bijna net zo rijk. Van ver ruik je de pijnboombossen met speciale geuren van de dennenappels, geuren van salie, rosmarijn, basilicum, laurier bladeren en mirte.

In de kleine havens op de eilanden vind je delicatessen gemaakt van kastanjes, vijgen, olijven, bosvruchten en vele bijzondere soorten eetbare paddestoelen.

Een bijzondere dierenwereld
Op het eiland Cres leeft de beschermde vale gier: één van de vier Europese giersoorten. De bruine beer is te vinden in de bossen van Gorski Kotar, de mediterrane rob is een zee-bezienswaardigheid en Kvarner scampi is een beroemde gastronomische lekkernij van de regio. In het kader van een dolfijn-beschermingsprogramma is het mogelijk dolfijnen die leven rond de eilanden Cres en Lošinj te “adopteren”.


Vaarroutes
De flottielje zeilvakantie bij Pula biedt u de keuze uit een vaarroute van één of van twee weken. De keuze van de route hangt af van weer, wind en jaargetijde en wordt door de schipper of zeilinstructeur vastgesteld. Bekijk vaarroute Cres en de vaarroute Mali Losinj om een indruk te krijgen van de één-weekse flottielje of te combineren voor een 2-weekse flottielje.


Venetië
Twee keer per seizoen kunt u een speciale flottielje boeken vanuit Pula naar Venetië.  We zeilen hierbij langs een deel van de noord Adriatische kust langs enkele bijzondere plekken en genietne van een rustdag in Venetië zodat u ook de tijd heeft om Venetie te bezoeken.

Een voorbeeld van de Pula-Venetië-route kunt u hier vinden

Vertrekdata 2023
8 dagen: 15 juli tm 12 augustus

15 dagen: 15 juli tm 05 augustus

Klimaattabel gemiddelden

Istrië
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
24
28
28
23
20
Uren zon
8
11
11
11
8
6
Zeewater temp.
18
22
25
25
22
19

 Pula weergeven op een grotere kaart

 

 

 

(bron: Kroatisch Nationaal Bureau voor toerisme www.letsgocroatia.com)