nieuws aanbiedingen
terug    

Vaarroute Pula - Cres, Kroatië

Pula ligt op het schiereiland Istrië en is een gezellig stadje om te beginnen: oude romeinse gebouwen gecombineerd met gezellige terrassen en restaurants. De vertrekhaven is Marina Veruda en ligt ten zuiden van de stad aan een diepe beschutte baai. Vanuit Pula zijn diverse routes mogelijk zowel naar het noorden als het zuiden.

Er worden twee verschillende routes gevaren. Je kunt deze routes ook achter elkaar als een tweeweekse tocht zeilen. De route ligt niet vast, er zijn altijd varianten mogelijk die beter aansluiten bij de wensen, het weer of de grootte van de groep. Route Pula - Cres (8 dagen)

Zaterdag (Pula)
In de haven zijn alle faciliteiten aanwezig (supermarkt, restaurant, watersportzaak). Afhankelijk van je aankomsttijd kun je deze dag gebruiken om Pula te verkennen en het Romeinse amfitheater te bezichtigen en kennis te maken met de flottieljeleider en medereizigers. ’s Avonds gaan we met z’n allen uit eten, als het even kan, buiten de haven.

Zondag (Pula – Cres, 30 mijl)
We zeilen in de ochtend om in te komen naar een mooie lunchbaai aan de zuidkant van Istrië. ’s Middags zeilen we door naar Cres. Onderweg sluiten de 2-weekse flottielje jachten aan. Cres is een Venetiaans vissersstadje met kleine steegjes, veel bloemen en gezellige pleintjes. Het ligt mooi verscholen in een baai waar we in een moderne marina kunnen overnachten of aan de kade in het oude centrum.

Maandag (Cres – Kolorat, 28 mijl)
Vandaag een flink stuk zeilen naar Kolorat. Dat is een diepe baai op het zuidelijke puntje van Cres omgeven door groene heuvels waar je herten ziet schuilen. Dit wordt een mooie avond onder de sterren, lekker eten aan boord of met de anderen op een kiezelstrand en misschien nog een stukje zwemmen of roeien in het maanlicht!

Dinsdag (Kolorat – Veli Losinj, 9 mijl)
Vandaag een korte afstand zeilen naar Veli Losinj. We zeilen eerst naar de oostkust van het eiland Losinj. Daar liggen de baaien om te stoppen voor een lunch of een duik voor het uitkiezen! Daarna zeilen we verder richting Veli Losinj. Een gezellige plaats met een oude vissershaven die middenin het centrum ligt. Einde van de middag lekker rondstruinen door het dorp en ‘s avonds een top avond in een leuk restaurant aan de kade.

Woensdag (Veli Losinj – Martinscica, 19 mijl)
We zeilen vandaag terug naar het noorden. Dat kan op verschillende manieren: via de zuidkant van Losinj, via het kanaal vlakbij Mali Losinj, of via het kanaal bij Osor tussen Cres en Losinj. Martiniscica ligt op Cres en is met haar 200 inwoners het op één na grootste dorp op het eiland. Dit vissersdorp heeft alle noodzakelijke faciliteiten: winkeltjes, pin-automaten, douches, bars en restaurants, postkantoor. Het ligt aan een prachtige baai en om de hoek liggen een paar leuke snorkelplekken waarvan één met een helder blauwe grot, bijzonder om naar toe te zwemmen!

Donderdag (Martniscica – Pomer, 19 mijl)
´s Ochtends de oversteek maken naar de uiterste zuidpunt van Istrië. Hier ligt een diepe beschutte baai in een schitterende omgeving, waar de plaatsen Pomer en Medulin liggen. Wij kiezen voor de eerste, daar ligt namelijk de beste haven en dit oude vissersdorp heeft leuke (vis)restaurants, cafés, bakkerijen en supermarkten.

Vrijdag (Unije – Pula/Brijuni, 11 mijl)
De laatste dag beginnen we rustig aan. In de baai liggen veel eilanden met baaitjes en snorkelplekjes. Als dat te rustig is kun je ook je anker uitgooien bij Medulin om daar nog even te shoppen in de winkelstraatjes. Daarna zeilen we om de kaap heen naar Pula voor een afsluitende avond in het sfeervolle stadje.

Zaterdag (Pula)
De tocht eindigt hier. U kunt genieten van een verdere verblijf in Kroatie of U keert weer huiswaarts. In ieder geval kunt U terugkijken op een gevarieerde week!