nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MEXICO

Bareboatzeilen Mexico La Paz - duiken in de Golf van Cortez of Californische GolfLa Paz, Mexico combineert prachtige woestijn vergezichten met wereldklasse zeilen in de Zee van Cortez.

La Paz betekent ´vrede´ in het Spaans en dat is precies wat u zult vinden in deze relaxte stad aan de kust. 

Hoewel het commerciele middelpunt en politiek centrum van deze regio, blijft La Paz een ontspannen, gemoedelijk stadje met een provinciaalse sfeer. Het belangrijkste plein van de stad heeft naast een 19 eeuwse kathedraal een roze kwarts tuinhuisje met prachtig betegelde paden.


Het is de Zee van Cortez, ook wel bekend als de Golf van Californie, die zeilers trekt in deze rustige hoek van Mexico. De beroemde oceanograaf Jacques Cousteau noemde de wateren van deze regio ´het aquarium van de wereld´en ´het Galapogos van Noord Amerika'. Dit vanwege de grote verscheidenheid aan het onderzee leven dat je hier vindt in rustige baaien rondom de ongerepte eilanden voor de kust. 

Weerbeeld
De Golf van Cortez kent een warm klimaat, met ideale wind- en zeecondities. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 
23 en 25°C.
In juli loopt de temperatuur gemakkelijk op tot boven de 30
°C.

Bareboatzeilen Mexico La Paz op de Golf van Cortez of Californische GolfDe schepen
U hebt bij La Paz de keuze uit zeer comfortabele schepen, uitgerust met de modernste faciliteiten. Er zijn zowel monohulls (Dufour) als catamarans (Lagoon) beschikbaar.

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor een beetje hulp aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal het jacht besturen, zodat u met uw gezelschap wat meer ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute op de Californische Golf bekijken. U kunt uw zeilreis naar wens verlengen of inkorten.