nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJEZEILEN KEFALONIA - GRIEKENLAND

 

 

Het vaargebied van deze flottielje rondom Kefalonia wordt omsloten door de eilanden Lefkas, Kefallonia, Zakynthos en het schiereiland PKefaloniaeloponessos. Dit gebied kenmerkt zich door de vele kleine eilanden en stille baaien en strandjes, de ideale omgeving voor flottielje zeilvakantie. Door de wat langere dagafstanden is dit flottielje geschikt voor de meer ervaren zeilers met hun gezinnen. Bovendien begeeft u zich in historische wateren, aangezien volgens Homerus het koninkrijk van Odysseus bij Ithaka lag.

Het flottieljezeilen vanuit Kefalonia vertrekt uit de haven van Aghia Eufimia, een ideale uitvalsbasis om de zuidelijke van de Ionische eilanden, waaronder Zakynthos en Ithaca verkennen.

Verder naar het zuiden beginnen betekent onder andere, minder drukte, een meer avontuurlijke route en het verkennen van nieuwe bestemmingen. De flottieljebegeleiding is Engelstalig.

De vaarroute
Als vertrekpunt voor de vaarroutes van de flottielje geldt het idyllische eiland Kefalonia, met zijn mondaine haven Fiskardo en aantrekkelijke zandstranden - men zegt wel dat het de mooiste zijn in het Ionische gebied.

De Kefalonia-route neemt ons mee op een omzeiling van het eiland. We verkennen Fiscardo, Assos in het westen en Lixouri naar het zuiden voor onze strand en barbeque party in een prachtige baai.

De Zuidelijke Zante-route voert naar Zakynthos en de Peloponnesos kust, met de mogelijkheid voor een bezoek aan het oude Olympia.

Schepen
Voor een overzicht van de schepen kunt u kijken in het menu bij prijzen > overzicht flottieljes. Hier ziet u per flottielje een tabel met een aantal schepen en bijbehorende prijzen genoemd. Staat het door u gewenste schip er niet tussen, kijk dan in de wizard op de homepage of neem contact op via het contactformulier of telefonisch. Het is mogelijk om één of twee weken flottielje te boeken, eventueel aangevuld met één of meer weken bareboat zeilen.

Vertrekdata 2024
Vertrek is elke zondag tussen 12 mei tm 06 oktober. Het is mogelijk om één, twee of meer weken te boeken. De vertrekdatum is bepalend voor de route die wordt gevaren. Aanvullende informatie op aanvraag.

Het weer in Kefalonia
Het weerbeeld in de Zuidelijke Ionian wordt getypeerd door aangenamen temperaturen rond de 27
° C. De gemiddelde windkracht is 2 tot 4 beaufort. De wind komt in principe uit het noordoosten. Verder naar het oosten waait het harder.
 

Klimaattabel gemiddelden- bron:

Kefalonia
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
28
29
25
20
Uren zon
10
11
12
11
10
8
Zeewater temp.
18
21
24
24
22
21
Dagen regen
3
2
1
1
2
4