nieuws aanbiedingen
terug    


FLOTTIELJE ZEILEN LEFKAS - GRIEKENLAND

 

Flottielje Zeilen Lefkas Griekenland Lefkas, aan de oostzijde van het Griekse vaste land, is een eiland in de Ionische Zee. Het vaargebied van deze flottieljes wordt omsloten door de eilanden Lefkas, Kefallonia,  Ithaka, Meganisi en Zakynthos. Het is een gebied met vele kleine eilanden en stille baaien en strandjes, de ideale omgeving voor flottielje zeilvakantie. Door de gemiddeld korte dagafstanden is dit gebied zeer geschikt voor rustige zeilers en gezinnen. Bovendien begeeft u zich in historische wateren. Volgens Homerus lag het koninkrijk van Odysseus bij Ithaka.

Flottielje zeilen bij de Ionische Eilanden
Geheel terecht dus vormen Lefkas en de andere Ionische eilanden al decennia lang een bijzonder populaire zeilbestemming. Het is vooral de mix van populaire eilanden met de minder bekende, onbewoonde eilanden zoals de Dragonera's, die een fantastische combinatie van rust en avontuur garandeert.

Triptiq Sailing biedt u in deze regio twee verschillende flottieljes aan, vanuit Lefkas Marina op Lefkas en vanuit Preveza Marina, vlak boven Lefkas op het vaste land. Beide flottieljes hebben hun eigen bijzonderheden en vaargebieden. Bovendienis er ook een speciale 2-weekse flottieljes vanuit Lefkas naar Zakynthos.  Op deze manier is er voor elk wat wils.

De flottieljes vanuit Lefkas Marina en Preveza Marina
De flottieljes vanuit Lefkas hebben Nederlandstalige begeleiding, en vertrekken vanuit Lefkas Marina en Preveza Marina. Beide jachthavens liggen gunstig ten opzichte van het vliegveld.

  • De vloot vanuit Preveza Marina vaart o.a. langs plaatsen zoals Spartochori, Frikes, Fiskardo en Kastos.  Om de week wordt er een andere route gevaren zodat u de routes ook kunt combineren tot een 2-weekse zeilvakantie.  De routes zouden er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien: voorbeeldroutes Preveza.
  • Ook de vaarroute vanuit Lefkas Marina verschilt per week : de ene week wordt de Lefkas-Kefalonia route gevaren en de andere week de Lefkas-Kastos-Kalimos route. Op die manier kan men ook voor twee weken boeken en toch nooit dezelfde havens aandoen. Beide vloten vertrekken wel vanuit Lefkas-stad. De 2 weekse zeilers hoeven niet terug naar de thuisbasis maar kunnen even alleen op avontuur.

Vertrekdata (1 en 2 weken) 2023:
Lefkas-Preveza: vertrekdagen op zaterdag van 06/05 tm 21/10
Met behulp van onze prijstabel Lefkas-preveza kunt u uw schip selecteren en aanvragen.

Lefkas-Marina-stad: vertrekdagen (1 week) op zaterdag 29/4 en van 08/07 tm 09/09 en 2 weken van 08/07 tm 02/09 
Met behulp van onze prijstabbellen Lefkas-1 en Lefkas-2  kunt u uw schip selecteren en aanvragen.

Vanzelfsprekend kunt u uw zeilvakantie ook uitbreiden met een week bareboat.

SPECIAL 2-weekse flottieljes naar Zakynthos:
Het voordeel van een 2-weekse flottielje is dat dezelfde groep bij elkaar blijft en er na 1 week niet gewisseld wordt. Zo is het dus ook mogelijk langer in een bepaald gebied te varen en af en toe een rustdag in te lassen. Een routeimpressie vindt u hier!
Vertrekdata 2023:
Het Lefkas-Zakynthos-Lefkas flottielje vertrekt op 22/7Met behulp van onze prijstabel Zakynthos kunt u uw schip selecteren en aanvragen.

Nikiana- Beach Club

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u niet alleen maar wilt zeilen, bijvoorbeeld als u (kleine) kinderen hebt, of dat u voorafgaand aan de flottieljeweek eerst nog wat wilt lessen op locatie. Ook in dat geval hebben wij voor het Ionisch Gebied een bijzonder 

aantrekkelijk aanbod: de Nikiana Beach Club, vol gemak en comfort, waar u zich kunt aansluiten bij de meest uiteenlopende activiteiten. Bovendien zijn alle faciliteiten en begeleiding die u daarbij gebruikt al bij de prijs van de Club inbegrepen.


Het weer in Lefkas
Het weerbeeld in het Ionische gebied wordt getypeerd door aangename temperaturen rond de 28° C (in het voor- en naseizoen koele nachten) en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 beaufort. De wind tussen de eilanden is wisselend en niet al te sterk. Tussen Lefkas en Kefallonia kan de zeegang iets oplopen.
Zeilen Lefkas
Zeilen Lefkas

Klimaattabel gemiddelden- bron: meteoconsult:
Lefkas
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
20
24
28
27
24
20
Uren zon
10
11
12
11
9
7
Zeewater temp.
18
21
24
25
23
22
Dagen regen
7
4
1
1
4
7