nieuws aanbiedingen
terug    


FLOTTIELJE ZEILEN LEFKAS - GRIEKENLAND

 

Flottielje Zeilen Lefkas Griekenland Het vaargebied van deze flottielje rondom Lefkas wordt omsloten door de eilanden Lefkas, Kefallonia, Meganisi en Zakynthos. Dit gebied kenmerkt zich door de vele kleine eilanden en stille baaien en strandjes, de ideale omgeving voor flottielje zeilvakantie. Door de gemiddelde korte dagafstanden is dit gebied zeer geschikt voor rustige zeilers en gezinnen. Bovendien begeeft u zich in historische wateren, aangezien volgens Homerus het koninkrijk van Odysseus bij Ithaka lag.

Flottielje zeilen bij de Ionische Eilanden

Geheel terecht vormen Lefkas en de overige Ionische eilanden al decennia lang een bijzonder populaire zeilbestemming. Het is vooral de mix van populaire eilanden met de minder bekende, onbewoonde eilanden zoals de Dragonera's een fantastische combinatie van rust en avontuur garandeert.

Triptiq Sailing biedt u in deze regio verschillende flottieljes aan, met elk hun eigen bijzonderheden en vaargebieden. Op die manier is er voor elk wat wils.

Nederlandstalige flottielje vanuit Lefkas Marina

Wij bieden u twee verschillende flottieljes met Nederlandstalige begeleiding, die beiden vertrekken vanuit Lefkas Marina. Deze jachthaven ligt bijzonder gunstig ten opzichte van het vliegveld, wat voor een bijzonder vlotte transfer zorgt.
  • Met de ene vloot, die bestaat uit de Aloa's (27 en 28) met daarnaast een ruim assortiment Bavaria schepen 32, 36, 416 en 46 van recente bouwjaren, vaart u langs plaatsen als Spartochori, Frikes, Fiskardo en Kastos. Een voorbeeldroute zou er zomaar als volgt uit kunnen zien: tweeweekse route.
  • De andere vloot bestaat naast Bavaria's uit, Beneteau's, Jeanneau's, Elan's en enkele Lagoons.
    De vaarroute verschilt per week : de ene week wordt de Lefkas-Kefalonia route gevaren en de andere week de Lefkas-Kastos-Kalimos route. Op die manier kan men ook voor twee weken boeken en toch nooit dezelfde havens aandoen. Beide vloten vertrekken wel vanuit Lefkas-stad. De 2 weekse zeilers hoeven niet terug naar de thuisbasis maar kunnen even alleen op avontuur.

Zeilen LefkasVertrekdata 2019:
Van 21/4 tm 19/10 is het mogelijk om één of twee weken flottielje te boeken, eventueel aangevuld met één of meerdere weken bareboat zeilen.

Speciale flottielje vaartochten 2019:
Tweeweekse (gezins) flottieljes
Om zorgeloos met uw kinderen zijn er in de zomermaanden juli en augustus tweeweekse flottieljes. Het voordeel van twee weken flottielje zeilen is dat dezelfde groep bij elkaar blijft en na 1 week er niet gewisseld hoeft te worden. Zo is het mogelijk langer in een bepaald gebied te varen en af en toe een rustdag in te lassen. Op 27/7 en 10/8 vertrekt het Lefkas-Zakynthos-Lefkas flottielje in Zuidelijke richting.

Pakketreizen vanuit Lefkas Marina (op aanvraag)
De flottieljes vanuit Lefkas Marina zijn ook beschikbaar als zogenaamde pakketreizen. Dit betekent dat de prijs all-in is. Dus inclusief uw vlucht, transfer, flottieljetbegeleiding, bedlinnen/handoekken en havengelden in de thuishaven. Er wordt gevaren op diverse mooie schepen van alle bouwjaren naar uw keuze.

Nikiana- Beach Club

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u niet alleen maar wilt zeilen, bijvoorbeeld als u (kleine) kinderen hebt, of dat u voorafgaand aan de flottieljeweek eerst nog wat wilt lessen op locatie. Ook in dat geval hebben wij voor het Ionisch Gebied een bijzonder aantrekkelijk aanbod: de Nikiana Beach Club, vol gemak en comfort, waar u zich kunt aansluiten bij de meest uiteenlopende activiteiten. Bovendien zijn alle faciliteiten en begeleiding die u daarbij gebruikt al bij de prijs van de Club inbegrepen.


Het weer in Lefkas
Het weerbeeld in het Ionische gebied wordt getypeerd door aangename temperaturen rond de 28° C (in het voor- en naseizoen koele nachten) en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 beaufort. De wind tussen de eilanden is wisselend en niet al te sterk. Tussen Lefkas en Kefallonia kan de zeegang iets oplopen.

Klimaattabel gemiddelden- bron: meteoconsult:

Lefkas
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
20
24
28
27
24
20
Uren zon
10
11
12
11
9
7
Zeewater temp.
18
21
24
25
23
22
Dagen regen
7
4
1
1
4
7

Inschepen kan wekelijks op zaterdag tussen april en eind oktober. Het is mogelijk om één, twee of meer weken te boeken.