nieuws aanbiedingen
terug    

Vaaroute Lefkas - Zakynthos - Lefkas

Voorbeeldroute 2 weekse zeilreis Lefkas - Zakynthos - Lefkas
De route die we varen wordt deels bepaald door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje en de drukte. Er zijn altijd rustiger alternatieven, onontdekte baaien, of juist havens met extra vertier of beschutting, dus een route ligt nooit van te voren helemaal vast. Hieronder beschrijven we een voorbeeldroute.
 
Dag 1 Lefkas
Inschepen en kennismaking de flottieljeleider en je medereizigers. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag de stad bekijken of zwemmen in de buurt. ’s Avonds kun je eten inde stad of wellicht gaan we gezamenlijk eten. S Avonds blijft het nog lang gezellig blijven op het centrale plein of bij de bars aan de rand van het stadje waar je ook kunt dansen.
 
Dag 2 Lefkas - Sivota (20 mijl)
We varen richting de Ionische Zee en hijsen voor het eerst de zeilen. Geniet van de zon, de wind en het opspattende water. En van de spectaculaire eilandjes met prachtige baaien en stranden. Het dorpje Sivota is klein maar sfeervol; het ligt aan een diepe goed beschutte baai en stelt niet veel meer voor dan een lange kade rond de baai vol (souvenirs)winkeltjes en restaurants waarvan de eigenaren vaak visser zijn. Langs de baai kun je een mooie avond- of ochtendwandeling maken.
 
Dag 3 Sivota - Fiskardo (12 mijl)
Fiskardo is het st. Tropez in de Ionische Zee; een tikkeltje chique en in de haven liggen altijd een paar enorme privéjachten. Het dorp is echt sfeervol en schilderachtig, ieder huis heeft een andere kleur en het is er levendig. Je kunt er ook zeer goede restaurants vinden en een goed nachtleven.


Dag 4 Fiskardo - Eufemia (12 mijl)
We beginnen de dag rustig en zeilen een korte tocht naar Eufemia op Kefaonia.  In Eufemia kunt u mogelijk de excursie maken naar het blauwgroene ondergrondse Melissanimeer.
 
Dag 5 Eufemia - Agios Nikolaos (32 mijl)
We laten Kefalonia achter ons en zeilen vandaag een flink eind naar het zuiden, naar Agios Nikolaos, op de noordpunt van Zakynthos, .De bodem van de Ionische zee is erg 'bergachtig'. Hier, iets ten zuiden van Kefalonia, staat een 'berg'. Het puntje van die berg bevindt zich slechts een paar meter onder het wateroppervlak. Je ziet de prachtig gekleurde rotsbodem als we er overheen varen en de talloze vissoorten.

 
Dag 6 Agio Nikolaos – Ormos Vromi (14 mijl)
Deze ochtend doen we rustig aan. Als u wilt kunt u de blauwe grotten bezoeken. Met kleine bootjes gaan u de grotten in. Wanneer u gaat zwemmen ziet uw lichaam helemaal blauw van het water. In de middag zeilen en vertrekken we naar Ormos Vromi. Onderweg ziet u nog het beroemde scheepswrak liggen, de 2e grote bezienswaardigheid van Agios Nikolaos! Ormos Vromi is een diepe baai met kleine bootjes aan de steile kust. Het is er r5ustig en u kuntn genieten van de prachtige sterrenhemel.
 

Dag 7 Ormos Vromi - Keri Baai (20 mijl)
Voordat het druk wordt staan we vroeg op en bezoeken de wrakbaai. Daar ligt een oude coaster waarmee smokkelaars sigarette. Het schip ligt op het strand, half boven het zand, half eronder. Geweldig... we zijn er met zonsopkomst, nog geen enkele toerist te bekennen: de hele baai en het wrak voor ons alleen! De baai is erg mooi, met hele hoge wanden en blauw water. Een perfect fotomomentje... voordat de eerste toeristen komen, vertrekken we richting Keri Baai.
 
Dag 8 Keri Baai
De Baai van Keri staat ook bekend als een schildpadden baai. We houden hier een rustdag en beginnen met  een heerlijk ontbijt in de ochtendzon.  Daarna is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Schildpadden Rescue Centre, waar we veel te weten kunnen komen over de bijzondere Caretta schildpadden.
Ben je van de wat meer toeristische activiteiten? Dan kun je beter een dag later, in Zakynthos 
stad, een dag blijven liggen. 

 
Dag 9 Keri Baai - Zakynthos (18 mijl)
Na onze rustdag varen we vandaag vroeg naar Zakynthos-stad. Onderweg kunt u genieten van de omgeving en de prachtige eilanden. De zuidzijde van Zakynthos ligt bestrooit met de meest prachtige ‘lunchbaaitjes’ waar u een stop kunt maken. S Avonds in Zakynthos bezoeken we een van de bekendste taverna’s op Zakynthos: Arekia. Aan de grote tafel in het midden van het overvolle restaurant genieten we van de Canthades die er gezonegen worden. Een hilarische avond met veel gezang, prachtige muziek en natuurlijk de de Sirtaki.
 
Dag 10 Zakynthos - Poros (25 mijl)
Vanuit Zakynthos zeilen we richting het noorden terug naar Kefalonia. Onderweg zijn er mooie ankerplekjes en halverwege zien we Agio Nikolaos weer liggen. In de middag trekt de wind hier meestal lekker aan en kunnen we prachtig door de baai van zeilen en een goed moment afwachten om aan te leggen in het haventje. 's Avonds vinden we een gezellige, in de rotsen uitgehouwen bar en genieten we van een cocktail met uitzicht op het water.
 
Dag 11 Poros - Kioni (20 mijl)
Vanuit Poros zetten we koers richting het eiland van Odysseus, Ithaka. We meren aan in Kioni, een dorpje dat als een amphitheater rondom de baai is gebouwd. Kioni is klein, maar heeft alles wat we nodig hebben: een gezellige kade, winkeltjes, taveernes en barretjes. Voor de liefhebbers worden excursies georganiseerd naar een prachtig kerkje waar je uitzicht hebt over de eilanden uit het rijk van Odysseus in de omgeving. Maar u kunt ook lekker genieten van het kraakheldere water en snorkelen tussen de vissen.
 

Dag 12 Kioni - Kalamos (15 mijl)
We zetten vanuit het kleine Ithaka koers naar een nog kleiner eiland: Atokos. Atokos is één van de mooiste plekjes en heeft één geweldige baai: de “one-house-bay”. De naam zegt alles, maar helaas kunnen we hier niet overnachten, dus zeilen we op het einde van de dag verder naar Kalamos. We gaan daar voor anker bij  het dorpje Porto Leone.  Het dorp is verlaten na de grote aardbeving in de jaren ’50. Bijna een spookdorp..De huizen staan nog overeind, deuren hangen open, daken zijn geheel of gedeeltelijk weg, maar de kerk staat nog fier overeind. Het wordt een mooie avond onder de sterren, lekker eten aan boord of op het strand en misschien nog een stukje zwemmen of roeien in het maanlicht!

 
Dag 13 Kalamos - Klein Vathi (14 mijl)
Na een rustige dagstart zeilen we, met een tussenstop in de haven van Kalamos, richting Meganissi. Onderweg maken we een stop om te snorkelen bij de grotten aan de zuidkust. Later in de middag komen we aan in klein Vathi een liefelijk dorpje met lounge-bar, plein en een paar taveernes door lokale families gerund. Wat heb je meer nodig dan een lekkere cocktail en uitzicht op de baai!
 
Dag 14 Klein Vathi - Lefkas (12 mijl)
De laatste dag alweer!  Na het ontbijt houden we onze eigen Meganissi Regatta! Rondje om het eiland en de winnaars trakteren vanavond. Na de regatta zeilen we naar Lefkas voor de afsluitende avond in sfeervolle taveerne in het centrum van Lefkas en wagen we wellicht nog een dansje ter afsluiting van deze prachtige vakantie.  De volgende ochtend gaat u van boord.