nieuws aanbiedingen
terug    

 


Meezeilen Guadeloupe  

Guadeloupe is onderdeel van de Benedenwindse eilanden. In het oostelijke deel, Grand-Terre, ligt Pointe-à-Pitre, de grootste stad en het centrum van toerisme op het eiland. Het westelijke deel, Basse-Terre, is minder ontwikkeld en bestaat grotendeels uit een nationaal park. Een smal kanaal genaamd Salt River scheidt de het westelijk en het oostelijk deel van het eiland.  

Guadeloupe heeft glooiende velden vol suikerriet en uitbundige regenwouden waar vele zeldzame en kleurrijke dieren in voorkomen. Snorkelaars en duikers worden overweldigd door de grote verscheidenheid aan zeedieren en koraal in de ongerepte azuurblauwe wateren die de eilanden omringen. Liefhebbers van lekker eten genieten van de heerlijke en onderscheidende keuken, waar Franse en Creoolse invloeden worden gecombineerd. Op de rustigere nabijgelegen eilanden, dragen veel van de bewoners nog steeds traditionele Creoolse gewaden. De mix van Afrikaanse, Europese en Oost-Indische culturen zorgt voor een smeltkroes van charme en opwinding.Routebeschrijving Cruise Guadeloupe -  8 DAGEN / 7 NACHTEN
 
 
Dag 1 - Pointe-à-Pitre - Ilet Gosier  (0u30)

Inschepen bij de Marina Bas du Fort. Hier vanuit vertrekken we naar Ilet Gosier (ongeveer 30 minuten) en gaan voor anker. We verblijven de nacht aan boord.
 
Dag 2 - Marie-Galante (2 uur)
Na het ontbijt  varen we naar Anse Canot op Marie-Galante, het “eiland van de honderd molens” (ongeveer 2 uur varen). We genieten van een lunch aan boord en in de middag heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een bustour (zie optie*) over het eiland: de tour omvat bezoeken aan het museum, een cassave-molen en een rum-distilleerderij (duur excursie ongeveer 3 uur).
Diner en nacht aan b
oord.
 
Dag 3 – Dominica (4 uur)
Na het ontbijt varen we naar Dominica. Dominica staat bekend als  "The Nature Island of the Caribbean". We komen aan in Portsmouth. Hier hebben we de nodige douane- en immigratieformaliteiten en genieten we van een lunch aan boord.
In de middag kunt u (optie*) deelnemen aan een roeiboottocht over de Indian River waarna u terug wandelt door de fruitplantages en het dorp Portsmouth.  Diner en nacht aan boord.
 

Dag 4 -  Dominica
We verblijven nog een dag op Dominica. Vandaag heeft u de mogelijkheid (optie*) deel te nemen aan een eilandtour met  bus: de tour omvat het Amerindian Reservaat Kalinago, het National Central Forest Reserve, de indrukwekkende Emerald Pool (een natuurlijke waterval in het regenwoud), een lunch in een restaurant midden in het regenwoud en u ziet de beroemde Trafalgar-watervallen (60 m hoog).  Langs de westkust, via de hoofdstad Roseau, keert u terug naar de boot. Alles is onder begeleiding van een gids.
Diner en nacht aan boord.

 

Dag 5 - Ilet Pigeon (3 uur)
Na het ontbijt varen we naar de westkust van Guadeloupe. We gaan voor anker  onder de wind van het eiland en genieten hier de lunch. Na de lunch varen we verder naar het Cousteau reservaat tegenover Ilet Pigeon. Diner en de nacht genieten we aan boord.
 
Dag 6 - Les Saintes (3 uur)

Na het ontbijt genieten u van een ontspannen ochtend wemmen en snorkelen vanaf de boot. Maar er is ook de mogelijkheid om te duiken bij lokale clubs. Na de lunch aan boord varen we naar de archipel van Saintes waar we afmeren bij Pain de Sucre. Diner en nacht aan boord.
 

Dag 7 – Terre de Haut (Saintes) - Îlet du Gosier (4 uur)
Na het ontbijt varen we naar de baai van Terre de Haut en gaan we voor anker in de baai.  Hier heeft u de mogelijkheid (optie*) om deel te nemen aan de dorpstour met een wandeling naar het fort Napoleon.  We lunchen aan boord en in de middag varen we naar naar Îlet du Gosier, vlak onder de kust van Guadeloupe. Diner en nacht aan boord.
 
Dag 8 - zaterdag: Pointe à Pitre
Ontbijt.  Daarna varen we naar de jachthaven van Bas du Fort.  Hier is het einde van onze cruise. Ontscheping rond 10 uur in de jachthaven.
  
 
 Accommodatie:
U zeilt mee op de 
Lagoon 620 (of Ipanema 58). Deze comfortabele catamaran is uitgerust met 6 cabines voor in totaal 12 meezeilers. Elke cabine heeft een eigen badkamer met toilet.

Prijzen Meezeilen
Guadeloupe Dream Cruise de Luxe (Lagoon 620)
Vertrekperiode Prijs p.p. Reisduur
09 nov '24 tot 21 dec '24 € 1610 8 dagen
02 nov '24 € 1580 8 dagen
26 okt '24 € 1480 8 dagen
19 okt '24 € 1370 8 dagen
12 okt '24 € 1260 8 dagen
17 aug '24 tot 12 okt '24 € 1150 8 dagen
06 juli '24 tot 17 aug '24 € 1330 8 dagen
20 juli '24 tot 10 aug '24 € 1445 8 dagen
13 juli '24 € 1385 8 dagen
29 juni '24 € 1305 8 dagen
01 juni '24 tot 29 juni '24 € 1285 8 dagen
25 mei '24 € 1320 8 dagen

Kortingen:
Vroegboekkorting: 10% bij boekingen min. 180 dagen voor vertrek en 5% bij min. 90 dagen voor vertrek. (niet icm andere kortingen)
Huwelijks-en jubileum reizen: 25% korting voor de bruid op van 7 mei tot 28 mei, 23/7, 30/7 en 6 aug. (niet icm andere kortingen)

Inclusief:
• Verblijf aan boord: overnachtingen in 2-persoonscabine met eigen badkamer en airconditioning
• 2 sets bedlinnen, (strand-)handdoeken en badlakens p.p.
• Schipper en hostess/kok
• Volpension: ontbijt, lunch, diner, drankjes tijdens de maaltijden zoals tafelwijn en water, lokale consumpties zoals punch of rum of vruchtensap
• Verzekering voor jacht en passagiers
• Watersportartikelen aan boord: kajak, snorkelsets.


Exclusief:
• Vluchten
• Transfers luchthaven - marina v.v.
• Toeslag 1-persoons cabine (op aanvraag)

• Toeslag superior cabine € 130 per cabine (op aanvraag)
• Boordkas bij aankomst te voldoen: € 200 p.p. (incl. havengelden, entree National Park en toeristenbelasting)
• Overige consumpties
• Excursies: 
excursiepakket tegen meerprijs van € 165 per persoon
- Dag 2: Marie-Galante: bustour over het eiland, bezoek aan het museum, een cassave-molen en een rum-distilleerderij (ongeveer 3 uur).
- Dag 3: Dominica: roeiboottocht over de Indian River en loop terug door de fruitplantages en door het dorp Portsmouth.
- Dag 4: Dominica: eilandtour met de bus met chauffeur/gids: de tour omvat het Amerindian Reservaat Kalinago, het national central forest reserve, de indrukwekkende Emerald Pool (een natuurlijke waterval in het regenwoud), een lunch in een restaurant midden in het regenwoud en u ziet de beroemde Trafalgar-watervallen (60 m hoog).  Langs de westkust, via de hoofdstad Roseau, keert u terug naar de boot. Alles is onder begeleiding van een gids.
- Dag 6: Les Saintes: dorpstour en wandeling naar Fort Napoléon.

 

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en vluchten kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor vluchtinformatie en een reis- en annuleringskostenverzekering
Van toepassing zijn de reis-en reserveringsvoorwaarden van Triptiq Sailing.