nieuws aanbiedingen
terug    

Zeilcursussen in Nederland

Zeilles nemen op eigen niveau

U kunt voorafgaand aan uw vakantie desgewenst natuurlijk zeillessen volgen in Nederland. Triptiq Sailing heeft in dat kader een samenwerkingsverband met de Marien Offshore Sailing School (MOSS). MOSS is een onafhankelijke, door de Royal Yachting Association erkende zeezeilschool, gespecialiseerd in RYA vaaropleidingen die u scholen tot bekwaam bemanningslid (Competent Crew, Dayskipper) of Schipper (Yachtmaster).

De beginnende en ook de meer ervaren zeiler krijgt bij MOSS lessen zeezeilen van hoge kwaliteit, die desgewenst geheel kunnen worden toegesneden op uw behoeftes.
Na het succesvol afronden van uw cursus beschikt u over een wereldwijd erkend RYA Certificate.

Net als in de luchtvaart spreekt men in de zeevaart Engels. Daarom is tijdens de opleidingen de voertaal ook Engels. Zo raakt u direct vertrouwd met de Maritieme uitdrukkingen van zaken binnen- en buitenboord.
Als cursist woont u voor de duur van de cursus aan boord van het zeilschip. Bovendien is het voor u een unieke gelegenheid het IJsselmeer te ontdekken en de Noordzee en Waddenzee te bezeilen. Elke dag legt u aan in een andere haven.

Bij meer interesse kunt u contact met ons opnemen.

Mijlen maken met een ervaringstocht op zee

U kunt echter ook mee op ervaringstocht met Nederlandse instructeurs. Daaruit kunt u kiezen uit een rondje Waddenzee of een overtocht naar Engeland en terug. Deze tochten zijn ideaal als voorbereiding op zelfstandig zeezeilen of een CWO 3 cursus, voor de iets meer gevorderde zeiler dus. Schippervaardigheden kunt u ook (verder) ontwikkelen, zoals communiceren en leiding geven. Maar ook gewoon actief zeilen en mijlen maken kan een goed doel zijn om mee te doen aan één van de ervaringstochten. U overnacht en eet aan boord of in de haven. 

Rondje Waddenzee

U gaat zeven dagen lang eilandhoppen met enthousiaste zeilers. Er wordt overdag gevaren, maar eenmaal op het Wad zal het getij de planning bepalen. Welke route, koersen en afstanden u doet wordt gezamenlijk bepaald. U kunt denken aan Den Oever, Oudeschild, Den Helder, West-Terschelling, Vlieland, Harlingen en Makkum. De stroming, ondieptes, sluizen en beroepsvaart op de Wadden maken dat uw inzicht en vaardigheden op de proef gesteld worden.
 

Offerte op maat - Groep of Gezin

Wil je zelf een ervaringstocht naar de Waddenzee samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je deze tocht als groepsreis boeken. Je bepaalt zelf wanneer, met wie en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren instructeur.
 

Vertrekdata 2024:  Vr 12 april, Za 04 mei
Deze ervaringstocht kost va. € 995,- per persoon 



Jachtzeilen CWO 1&2 non-tidal (deelname: individueel)
Drie dagen genieten van zeilen

Wil je alleen of met z'n tweeën een zeilcursus volgen, dan is de driedaagse variant misschien wel de leukste manier: een zeiltocht van drie dagen met drie andere deelnemers en een instructeur. Vaak zeilen er nog een paar 'cursus-jachten' dezelfde route en wisselen we 's avonds ervaringen uit. Drie dagen lang genieten van zeilen, leren zeilen, en leven als een zeiler!

Vertrekdata 2024: op vrijdag en dinsdag
3 dagen va. € 545,- per persoon 

Jachtzeilen CWO 1&2 non-tidal (gezinscursus)

Zeilcursus afgestemd op jullie wensen

Wil je met je gezin een zeilcursus volgen? En wil je in plaats van één dag (een voorbereidingsdag) graag langer en meer? Dan is de driedaagse gezinscursus echt iets voor jullie. In drie dagen heb je voldoende tijd om grote stappen te maken. En door de combinatie met slapen aan boord, samen op zoek naar andere havens, echt een tocht maken, lijkt dit al snel op een echte vakantie!

Drie dagen helemaal weg. Iedere dinsdag en vrijdag mogelijk. We varen met een gezin met maximaal 3 kinderen (t/m 18 jaar) per zeiljacht. Zijn jullie met volwassen kinderen? Dan varen we met een gezin van maximaal 4 personen per jacht. Je kunt natuurlijk ook met een grotere gezinssamenstelling boeken: dan boek je twee gezinscursussen en vaar je op twee jachten
.

Vertrekdata 2024: 2 keer per week (tussen half maart en eind oktober) op dinsdag en vrijdag
Deze gezinscursus kost voor 3 dagen va. € 1795,- per persoon
Afwijkende date en perioden op aanvraag.
Inclusief: Accommodatie aan boord, branstof, zxeilkleding, ervaren instructeur.
Exclusief: Maaltijden, hvanegelden buiten de thuishaven, annuleringsverzekering, bijdrage aan de boordkas.


Special Interest Training

Jij bepaalt wat je wilt leren in één dag

Oefenen, bijsturen, oefenen, bijsturen en nog een keer oefenen tot dat je het onder de knie hebt. Soms helpt extra. Zeker wanneer het gaat over aanleggen en wegvaren of sluizen en boxen, kan een cursus op maat je over de "drempel" heen helpen. Daarbij bepaal jij wat je wilt leren. En samen met een instructeur ontdek je welke vaardigheden en inzichten daarvoor nodig zijn of welke belemmeringen weg genomen moeten worden.
 
Vertrekdata 2024: 
De special Interest Traning met vertrek op maandag tegen een speciale (koringsprijs). De normale prijs voor een dag training is door de week en in vakanties : op aanvraag 



Zeilen door het Kanaal vanuit Granville naar Muiderzand, 12 dagen


Dit is een avontuurlijke tocht! Voor de gevorderde zeiler die zijn ervaring flink wil uitbreiden. Een tocht met als vertrekpunt het stadje Granville aan de Franse kust bij de Kanaaleilanden. We brengen je daar met een busje vanuit Muiderzand via de autoroute.

Bij dit soort tochten ligt de route en planning nooit 100% vast... Maar ervaring, beleving en genieten zijn gegarandeerd! Voorgaande jaren bereikten we overigens altijd met een voldaan gevoel (en op tijd) de eindbestemming Muiderzand.

Een tocht voor iedereen die van intensief zeilen houdt, op volle zee, door weer en wind. Inclusief hoge school navigeren met veel eb- en vloedstroom. We zeilen deze tocht op de 'Simaia', een snelle Dehler 44 met perfecte zeileigenschappen.


Vertrekdata 2024: juli/augustus (Almere-Granville), juli/augustus (Granville-Almere)
Deze ervaringstocht kost va. € - per persoon/ op aanvraag

Zeilen rond de Kanaaleilanden vanuit Muiderzand naar Granville 12 dagen


Dit is een echte zwerftocht! Voor beginnende en gevorderde zeilers die op zoek zijn naar een bijzonder vaargebied. Een tocht die vertrekt vanuit het stadje Granville of vanuit Cherbourg aan de Franse kust bij de Kanaaleilanden. We brengen je daar met een busje vanuit Muiderzand via de autoroute.

In 12 dagen zeil je op de 'Simaia' - een snelle Dehler 44 - naar bijzondere eilanden met grote verschillen tussen eb en vloed...

De Kanaaleilanden liggen dichter bij Frankrijk dan bij Engeland. Toch spreken ze er Engels. Ze rijden er links en je betaalt er met het Britse pond. De Kanaaleilanden behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn semi-onafhankelijke staten van het Brits Kroongebied. Een niet alledaagse bestemming!


Vertrekdata 2024: juli/augustus
Deze ervaringstocht kost va. € ,- per persoon/ op aanvraag



Zeilen naar London, 10 dagen

Londen is één van de leukste, mooiste en levendigste steden ter wereld. Je kan er terecht voor cultuur, feesten en shopping! Het lijstje houdt maar niet op. Bij ieder bezoek aan Londen is er wel iets nieuws te ontdekken.

En het mooiste: je kunt er naar toe zeilen. Dat is vanuit Muiderzand een prachtige tocht vol uitdagingen. Wij zeilen deze tocht op een snelle Beneteau First 45.

 

Wat is de planning?

We zeilen via Scheveningen in 3 dagen naar Chatham. Een geweldig stukje Engeland vlak voor Londen met een bijna ongeloofwaardige geschiedenis.

  • Dag 1: je stapt aan boord in Marina Muiderzand voor een eerste kennismaking en een dagje inslingeren richting IJmuiden.
  • Dag 2 t/m 4: we vertrekken vroeg. Afhankelijk van de vooruitzichten overnachten we in Scheveningen en zeilen daarna een nacht door naar Chatham.
  • Dag 4/5: een afwisselend programma in Chatham (bijkomen van de overtocht, bezoek aan historische jachtwerven of aan de oude gin stokerij).
  • Dag 6 en 7: over de Thames naar Londen en 1 of 2 dagen genieten van je favoriete highlights in Londen.
  • Dag 8 t/m 10: we plannen onze trip terug richting Nederland. De wind, het tij en onze snelheid bepalen de tussenstops en de route.
  • Dag 10: aankomst einde van de dag in Muiderzand

Vertrekdata 2024: op aanvraag
Deze ervaringstocht kost (op aanvraag) per persoon