nieuws aanbiedingen
terug    

Zeilcursussen in Nederland

Zeilles nemen op eigen niveau

U kunt voorafgaand aan uw vakantie desgewenst natuurlijk zeillessen volgen in Nederland. Triptiq Sailing heeft in dat kader een samenwerkingsverband met de Marien Offshore Sailing School (MOSS). MOSS is een onafhankelijke, door de Royal Yachting Association erkende zeezeilschool, gespecialiseerd in RYA vaaropleidingen die u scholen tot bekwaam bemanningslid (Competent Crew, Dayskipper) of Schipper (Yachtmaster).

De beginnende en ook de meer ervaren zeiler krijgt bij MOSS lessen zeezeilen van hoge kwaliteit, die desgewenst geheel kunnen worden toegesneden op uw behoeftes.
Na het succesvol afronden van uw cursus beschikt u over een wereldwijd erkend RYA Certificate.

Net als in de luchtvaart spreekt men in de zeevaart Engels. Daarom is tijdens de opleidingen de voertaal ook Engels. Zo raakt u direct vertrouwd met de Maritieme uitdrukkingen van zaken binnen- en buitenboord.
Als cursist woont u voor de duur van de cursus aan boord van het zeilschip. Bovendien is het voor u een unieke gelegenheid het IJsselmeer te ontdekken en de Noordzee en Waddenzee te bezeilen. Elke dag legt u aan in een andere haven.

Bij meer interesse kunt u contact met ons opnemen.

Mijlen maken met een ervaringstocht op zee

U kunt echter ook mee op ervaringstocht met Nederlandse instructeurs. Daaruit kunt u kiezen uit een rondje Waddenzee of een overtocht naar Engeland en terug. Deze tochten zijn ideaal als voorbereiding op zelfstandig zeezeilen of een CWO 3 cursus, voor de iets meer gevorderde zeiler dus. Schippervaardigheden kunt u ook (verder) ontwikkelen, zoals communiceren en leiding geven. Maar ook gewoon actief zeilen en mijlen maken kan een goed doel zijn om mee te doen aan één van de ervaringstochten. U overnacht en eet aan boord of in de haven. 

Rondje Waddenzee

U gaat zeven dagen lang eilandhoppen met enthousiaste zeilers. Er wordt overdag gevaren, maar eenmaal op het Wad zal het getij de planning bepalen. Welke route, koersen en afstanden u doet wordt gezamenlijk bepaald. U kunt denken aan Den Oever, Oudeschild, Den Helder, West-Terschelling, Vlieland, Harlingen en Makkum. De stroming, ondieptes, sluizen en beroepsvaart op de Wadden maken dat uw inzicht en vaardigheden op de proef gesteld worden.
 

Offerte op maat - Groep of Gezin

Wil je zelf een ervaringstocht naar de Waddenzee samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je deze tocht als groepsreis boeken. Je bepaalt zelf wanneer, met wie en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren instructeur.
 

Vertrekdata 2020: 27/4, 4/5, 1/6, 28/8, 19/10
Deze ervaringstocht kost va. € 895,- per persoon 


Zeilen naar London, 10 dagen

Londen is één van de leukste, mooiste en levendigste steden ter wereld. Je kan er terecht voor cultuur, feesten en shopping! Het lijstje houdt maar niet op. Bij ieder bezoek aan Londen is er wel iets nieuws te ontdekken.

En het mooiste: je kunt er naar toe zeilen. Dat is vanuit Muiderzand een prachtige tocht vol uitdagingen. Wij zeilen deze tocht op een snelle Beneteau First 45.


Wat is de planning?

We zeilen via Scheveningen in 3 dagen naar Chatham. Een geweldig stukje Engeland vlak voor Londen met een bijna ongeloofwaardige geschiedenis.

  • Dag 1: je stapt aan boord in Marina Muiderzand voor een eerste kennismaking en een dagje inslingeren richting IJmuiden.
  • Dag 2 t/m 4: we vertrekken vroeg. Afhankelijk van de vooruitzichten overnachten we in Scheveningen en zeilen daarna een nacht door naar Chatham.
  • Dag 4/5: een afwisselend programma in Chatham (bijkomen van de overtocht, bezoek aan historische jachtwerven of aan de oude gin stokerij).
  • Dag 6 en 7: over de Thames naar Londen en 1 of 2 dagen genieten van je favoriete highlights in Londen.
  • Dag 8 t/m 10: we plannen onze trip terug richting Nederland. De wind, het tij en onze snelheid bepalen de tussenstops en de route.
  • Dag 10: aankomst einde van de dag in Muiderzand

Vertrekdata 2020: 6/6, 19/6 en 18/9
Deze ervaringstocht kost va. € 1095,- per persoon