nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJE ZEILEN SUKOSAN KROATIE

 


Flottielje Zeilen Sukosan Sukosan biedt een schitterende omgeving voor flottielje zeilen. De talrijke eilandjes voor de kust van Dalmatië, verdeeld over de Noord-, Midden- en Zuid-Dalmatische eilanden, bieden een fraai en afwisselend schouwspel tijdens uw flottielje zeilvakantie. Over het water kunt u verlaten stranden en baaien aandoen die anders onbereikbaar voor u zouden blijven. Het gevoel van avontuur en vrijheid krijgt in deze setting dan ook een extra dimensie.

De Noord-Dalmatische eilanden zijn afwisselend groen en ruig maar vooral erg mooi. De witte rotsen steken prachtig af tegen het blauwe water. Eilanden als Silba, Olba, Dugi Otok, Ugljan, en Iz zijn zeker een bezoek waard. Een must is bovendien het nationale park 'de Kornaten', een groep van meer dan 140 eilanden met talrijke afgelegen baaien en kristalhelder water.

De Midden-Dalmatische eilanden liggen voor de kust van Split. Daarvan zijn Brac en Hvar de grootste, en het meest toeristisch. Brac kent een mediterraan landschap met pijnbomen en steile kliffen, het subtropische Hvar wordt wel het Madeira van Kroatië genoemd. Solta en Vis zijn kleinere eilanden en een stuk minder toeristisch. Op Vis liggen onder meer wijngaarden die de Vugava en Plavac wijnen voortbrengen. Iets ten noorden van Split ligt Sibenik, waar u de rivier kunt opvaren tot aan de watervallen. Een fantastische afwisseling op het zeilen tussen de eilanden voor de kust!

De Zuid-Dalmatische eilanden zijn een eilandengroep bestaande uit onder meer Korcula, Mljet en het schiereiland Peljesac. Korcula is een zeer groen en dichtbebost eiland, met kloven, verlaten strandjes, kleine dorpjes en een middeleeuws stadje. Ook Mljet is zeer groen en ongeveer de helft van het eiland is een nationaal park.
In geval van tochten van twee of drie weken ligt ook de bekende stad Dubrovnik binnen bereik. Het autovrije oude stadje ligt, omgeven door dikke muren, op een schiereiland. In marmeren straatjes liggen talrijke cafe's, kerken, paleizen en winkeltjes.

De flottielje zeilvakantie bij Sukosan biedt u de keuze uit een vaarroute van één of van twee weken. Over het algemeen vaart de flottielje één week de Noordroute, komt op zaterdag terug in Sukosan, om de tweede week de Zuidroute te varen. De tweeweekse flottieljezeilers kunnen op zaterdag vrij varen of meegaan naar Sukosan. De keuze van de route hangt af van weer, wind en jaargetijde en wordt door de schipper of zeilinstructeur vastgesteld. Bekijk een voorbeeld vaarroute om een indruk te krijgen van de tocht.

De flottieljebegeleiding in Kroatië is in handen van bijzonder enthousiaste Nederlandstalige schippers. Zij zijn zeer vertrouwd met de omgeving en altijd beschikbaar voor adviezen en ondersteuning.
De flottieljes vertrekken vanuit Sukosan en u hebt de keuze uit een vaarroute van één of van twee weken.

Voor deze flottielje kunt u kiezen uit een groot aantal merken schepen: Oceanis, Elan, Bavaria, Cyclades, Dufour en Sun Odyssey.

In de zomermaanden kenmerkt het weerbeeld aan de Kroatische kust zich als warm en droog, met veel zonuren per dag. De temperatuur loopt vanaf mei gestaag op tot tegen de 30 ºC in juli en augustus. In het voor- en naseizoen ligt het kwik tussen de 20 en 26 ºC. De wind is ’s middags meestal 4 - 5 BFT.


Vertrekdata 2023
  8 dagen: iedere zaterdag vanaf 3 juni tm 09 september

15 dagen: iedere zaterdag vanaf 3 juni tm02 september
15 dagen: Special Sukosan-Split-Sukosan: vertrek 22 juli

Voor een overzicht met schepen klik hier (Alternatieve schepen op aanvraag)

Klimaattabel kust van Dalmatië (gemiddelden)

Dalmatië
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
29
29
26
22
Uren zon
8
11
11
11
8
6
Zeewater temp.
18
23
26
26
23
18

 

 

 

 


Sukosan weergeven op een grotere kaart