nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOAT ZEILEN ITALIE

De kusten in Italië bieden mooie, afwissellende en bijzondere zeilgebieden. De Italiaanse keuken, het mediterrane klimaat, de Romeinse cultuur, de veranderlijke winden en de over het algemeen zachte zomers maken Italië tot een perfect zeilgebied. Elke regio in Italië heeft zijn eigen unieke uitstraling. TripTiq heeft er daarom voor gekozen om vanaf veel verschillende eilanden en kusten schepen te verhuren. Diverse bestemmingen zijn zeer goed per auto bereikbaar en tegelijkertijd zeer geschikt voor een geslaagde zeilvakantie.

Er is geen eenduidig weerbeeld te geven voor Italië, omdat het land van noord naar zuid ongeveer 2500 km beslaat. In grote lijnen is wel te zeggen dat de zomers warm zijn. In Toscane en zuidwaarts kennen ook het voor- en naseizoen naar onze maatstaven zomerse temperaturen.

Zeilvakantie ItalieTriptiq Sailing verhuurt schepen vanaf de volgende bestemmingen:
 

Zeilen Sicilie:

Sant'Agata di Militello, Portorosa (Aeolian), Capo d'Orlando, Toarmina, Siracusa, Marsala en Palermo
Op Sicilië hebben in de loop der tijd Grieken, Phoeniciërs, Cartaghen, Romeinen, Arabieren, Noormannen en Spanjaarden allemaal een stukje cultureel erfgoed achtergelaten. Dat levert een interessante mix van bezienswaardigheden op. Maar Sicilië is ook bekend door het unieke natuurschoon. En zeilend vormen de Aeolische eilandjes ten noorden van Sicilië een charmante bestemming. Deze eilanden zijn ook uitstekend te bereiken vanuit Tropea in Calabri
ë. Aan de oostkant van Sicilië liggen talloze prachtige baaien met pittoreske haventjes. U kunt ook doorvaren naar de straat van Messina om een bezoek te brengen aan het prachtige Taormina of te kiezen voor een onvergetelijke beklimming van de Etna, de hoogste vulkaan van Europa.

Aan de westkant van Sicilië ligt het schilderachtige Marsala, dat is gesticht door de Cartaghen maar zijn naam dankt aan de Arabieren (Marsal-Allah, haven van God). Deze regio is natuurlijk ook beroemd om zijn gelijknamige wijn. Zeilend naar het noordwesten kunt u de Egadi Eilanden bezoeken, of in zuidelijke richting naar het vulkanische eiland Pantelleria of het rotseiland Lampedusa, waar het fantastisch onderwatervissen is. Vanuit Marsala kunt u ook prima tochten naar Malta (120 mijl) en Tunesië ondernemen.
De wind waait hier overwegend uit het noordwesten.


Zeilen Sardinie:

Portisco, Olbia, Carloforte en Alghero
Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is het ideale vertrekpunt om de wildste en meest ongerepte kusten van Sardinië te ontdekken, met schitterende koraalriffen. Aan de oostkant van het eiland ligt Portisco, van waaruit u alle kanten op kunt. Zeilen langs de prachtige stranden van de Costa Smeralda, of een tocht ondernemen naar de Maddalena Archipel of de zuidkant van Corsica. Dankzij de ligging biedt Portisco ook een veilige ankerplaats in geval er een krachtige mistral mocht opsteken.

 

Zeilen Italie Jachtverhuur Italie

Zeilen Toscane:

Elba (Portoferraio), San Vincenzo, Puntone, Castiglioncello en Punta Ala
De schitterende westkust van Italië is de moeite waard om te ontdekken per zeilboot. Het eiland Elba in de Toscaanse Archipel kent talloze inhammen met aantrekkelijke haventjes en ankerplaatsen. Het eiland is altijd groen en heeft terrasvormige, rijkbegroeide hellingen.
Ook de Toscaanse archipel, ten zuiden van Elba is een bijzonder mooie zeilbestemming.
De wind komt in deze omgeving voornamelijk uit het west-noordwesten. Rond Capraia, Elba en de kust van het vasteland is het ook vaak kalm weer met een zuidoosten windje.

 

 

Zeilen Napels/Salerno:

Pozzuoli, Salerno - Cilento kust
Pozzuoli, Napels en Salerno zijn iedale uitvalshavens voor uw bareboatvakantie langs de Cilentaanse, het land van mythologie en natuurschoon.  De omgeving is beroemd om het ongerepte natuurschoon en de belangrijke archeologische en historische vondsten. Voor de kust van Napels kunt ook enkele eilandjes bezoeken, waaronder het beroemde Capri.  De zeilvakantie zal velen mooie plaatjes en herinneringen opleveren en een onvergetelijke ervaring bieden. 

 

Inschepen kan elke zaterdag. In overleg kunt u eventueel ook kiezen voor een andere vertrekdag.

Vluchten en/of transfers kunt u ook door Triptiq Sailing laten verzorgen. De vliegtarieven naar de vakantie bestemming zijn afhankelijk van de periode waarin u op vakantie gaat. Desgewenst kunnen wij op aanvraag een complete prijsopgave voor u maken.