nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MALTA

Malta, zeilen in een omgeving met een rijke zeevaarthistorieAan het begin van uw bareboat zeilvakantie in Malta ligt uw schip op u te wachten in de Grote Jachthaven van het historische Birgu / Kalkara, de belangrijkste havenstad van Malta. De eeuwenlange zeevaartgeschiedenis kunt u er bij wijze van spreken van straat scheppen. Al in de Middeleeuwen was dit een belangrijke handelshaven. Alvorens u gaat zeilen is een bezoekje aan het Malta Maritiem Museum dan ook zeker de moeite waard.

Malta: eigenlijk drie eilanden
Het land Malta bestaat naast het gelijknamige eiland uit nog drie kleinere eilanden: Gozo, Comino en Cominotto. Dit geeft het vaargebied aantrekkelijke extra mogelijkheden. De eilanden hebben beeldschone stranden, afgewisseld met een woeste rotskust, vol avontuurlijke grotten.
De sfeer van een zeilvakantie in MaltaDe kleine eilanden zijn een stuk rustiger en minder toeristisch, dus reden genoeg om te bezoeken. Alleen al in de Blue Lagoon langs de schitterende kust van Comino moet u natuurlijk geweest zijn. De baaien bieden aan het eind van de dag bovendien de broodnodige luwte om 's nachts voor anker te liggen.

Het weer op en rond Malta
Midden in de Middellandse Zee gelegen, biedt Malta vanzelfsprekend een Mediterraan weerbeeld. Tijdens de zomermaanden lopen de temperaturen uiteen van 23 tot ruim boven de 30° Celsius. Met gemiddeld 10 tot 13 uur zonneschijn per dag mag het duidelijk zijn dat de neerslagkansen te verwaarlozen zijn in deze periode. De watertemperatuur loopt gedurende de zomer op tot ruim 25° Celsius. Vanaf september kan de wind trouwens wel behoorlijk toenemen, wat dan weer een buitenkansje betekent voor de geoefende zeiler.

U kunt elke zaterdag inschepen. In overleg kunt u eventueel ook kiezen voor een andere vertrekdag.

Een zeilvakantie vol historieRoutesuggesties bareboat Malta (1 week)
Vertrek vanaf: Birgu/Kalkara
Totale afstand: ca. 110 nautische mijl
dag 1: Inschepen
dag 2: Birgu/Kalkara - Mgarr Gozo (15 nm)
dag 3: Rondje Gozo (25 nm)
dag 4: Gozo - Comino (4 nm)
dag 5: Blue Lagoon - Cominotto - Comino (10 nm)
dag 6: Rondje Malta (40 nm)
dag 7: Dag in de Blue Lagoon - 
Birgu/Kalkara (12 nm)
dag 8: Uitschepen

Vluchten en/of transfers kunt u ook door Triptiq Sailing laten verzorgen. Alle vluchten op Malta hebben als bestemming Malta International Airport.
De vliegtarieven zijn afhankelijk van de periode waarin u op vakantie gaat. Desgewenst kunnen wij op aanvraag een complete prijsopgave voor u maken.