nieuws aanbiedingen
terug    

MEEZEILEN INDONESIE - Bali
Bali Dream - 8 dagen


 

Bali Dream

Met meer dan 13.000 eilanden is Indonesië de grootste archipel ter wereld. De zeiltocht gaat naar Lombok (Pepper Island), een eiland vol charme en authenticiteit, gelegen ten oosten van Bali. De witte, fijne zandstranden, helder blauwe lagunes en het hele jaar door warm water om in te zwemmen maken het hier zeer paradijselijk. Naast de prachtige baaien is ook het binnenland met een prachtige natuur zeer de moeite waard met watervallen, rijstvelden en kleine authentieke dorpjes.
Op deze meezeilreis kunt u zo ontspannen of actief zijn als u zelf wilt.

De meezeilreis vertrekt vanuit de jachthaven Benoa Marina, in het zuiden van Bali.


Dag 1: Serangan (30 min.)
Inschepen om 17:00 uur in Serangan. Vertrek richting Sanur Beach, gelegen aan de oostkust van Bali, waar we voor anker gaan en dineren aan boord

Dag 2: Serangan - Nusa Lembongan (20 nm / 3 uur)
Na het ontbijt zeilen we naar Nusa Lembongan, beroemd om de paddestoel koralen in het rif en het halve maan vormige witte zandstrand. De inwoners zijn voornamelijk Hindoes. Ze maken traditionele houten boten en kweken algen voor carrageen productie. 

Dag 3: Nusa Lembongan - Gili Eilanden (40 nm / 6 uur)
Vroeg vertrek richting de Gili eilanden, welke bestaan uit drie kleine eilandjes omgeven door stranden met palmbomen en helder blauw water. Aan de zuidkant van Gili Meno hebben we tijd om te zwemmen, snorkelen en het eiland te verkennen. Rond deze eilanden liggen koraalriffen met een prachtige onderwaterwereld met o.a. schildpadden, manta roggen, clownvissen en andere kleurrijke vissoorten. In overleg kunnen we het schildpaddenreservaat bezoeken. Op het strand staan kleine zwembaden met baby schildpadden.
Gili Air was het eerste eiland dat bezet werd door de vissers. Nog steeds zijn visserij en kokosnootplantages belangrijke inkomsten voor de lokale bevolking. Ook hier zijn de stranden prachtig en zijn de snorkelplekjes goed te bereiken vanaf het strand.


Dag 4: Gili Eilanden - Senggigi (8 nm / 1,5 uur)
Aan de westkust van Lombok ziet u bij Senggigi één van de mooiste landschappen van deze meezeilreis. Lombok is een bonte mengeling van Balinese, Chinese en Arabische invloeden. Senggigi biedt spectaculaire landschappen met witte zanstranden, kokosnootpalmen en met jungle bedekte heuvels. En natuurlijk kan hier weer gesnorkeld en gezwommen worden. 

Dag 5: Senggigi - Poh - Gili Nanggu (25 nm / 3 uur)
Vandaag zeilen we naar het eiland Poh, waar er wederom tijd is om te snorkelen. Later zeilen we naar Gili Nanggu, een klein eiland aan de westkust van Lombok met een rijke vegetatie. Hier gaan we voor anker en brengen er de nacht door.

Dag 6: Gili Nanggu - Desert Point - Nusa Penida (30 nm / 6 uur)
Na het ontbijt zeilen we verder langs de zuid-westkust en bezoeken verschillende plaatsjes. Deze kust biedt ongerepte, afgelegen stranden, kleine eilanden voor de kust, pearl farms, oude moskeeën en vriendelijke mensen. Na snorkelen bij Desert Point zeilen we door naar Nusa Penida, oftewel Crystal Bay. Dit is een prachig strand aan de noorkust van het eiland. Het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan, mensen leven hier volgens oude tradities. 's Middags brengen we door in een rustige baai met wit strand en verblijven 's nachts aan boord.

Dag 7: Nusa Penida - Manta Point - Mushroom Bay (22 nm / 3,5 uur)
We zetten zeil naar Manta point en vervolgens Mushroom Bay, die zo heet vanwege de vorm van het koraal. Hier wonen vooral Hindoes. 

Dag 8: Mushroom Bay - Serangan (15 nm / 2 uur)
We vertrekken vroeg naar Serangan en daar gaat u van boord.


Bali Dream weergeven op een grotere kaart

Accommodatie:
U zeilt mee op de 
Eleuthera 60. Deze comfortabele catamaran is uitgerust met 3 standaard cabines en 1 superior cabine voor in totaal 8 meezeilers. Elke cabine heeft een eigen badkamer.

Prijzen op aanvraag


Er is een fout opgetreden in de query:

Query = select COUNT(C.boot_id) AS cnt, C.extra, C.naam, C.cruise from() AS C GROUP BY C.extra

Foutmelding = You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ') AS C GROUP BY C.extra' at line 1