nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJEZEILEN SKIATHOS - GRIEKENLAND

 


Voor de kust van Thessaly liggen de Noordelijke Sporaden, een groep prachtige, nog vrijwel ongerepte eilanden waartoe ook Skiathos behoort. Zowel de ware liefhebber van Griekenland als de ervaren, avontuurlijke zeiler moet deze omgeving absoluut een keer verkennen, voor een flottielje zeilvakantie is het fantastisch. De stranden zijn er verrukkelijk, de dennenbossen tegen de heuvels adembenemend, de dorpen fraai en het zeeleven overvloedig.
Het water ten oosten van Alonissos is inmiddels zelfs aangewezen als officieel nationaal zeepark.

Dit schitterende zeilgebied is bij uitstek geschikt voor de wat meer ervaren zeilers, die kunnen genieten van een zeilvakantie met stevige zeiltochten. Omdat de eilanden buiten de gebruikelijke toeristische routes liggen is de omgeving aantrekkelijk rustig.

De vaarroute
Als vertrekpunt voor de 2 verschillende vaarroutes van deze flottielje geldt het idyllische eiland Skiathos, met zijn levendige stad en aantrekkelijke zandstranden - men zegt wel dat het de mooiste zijn in het Egeïsche gebied. De 2 routes vertrekken om de week, dus u kunt ze ook combineren tot een 2-weekse zeilvakantie. De flottieljeschepen bevinden zich op het eiland Skopelos.

De westelijke Pelion-route is echt een tocht voor zeilers met historisch besef. Aanschouw met eigen ogen de beschutte Golf van Volos, waar ooit Jason en zijn Argonauten rondvoeren, en Pegadi, de plek vanwaar Achilles zijn reis naar Troje begon. Bovendien zijn er langs de kust van het schiereiland Pelion talloze vissersdorpjes te vinden waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

De Sporaden-route voert onder meer langs het uniek authentieke eiland Alonissos, dat nog altijd niet is ontdekt door de grote massa. Naast de pittoreske havens bij Patitiri en Steni Vala zijn ook de heerlijke stranden en adembenemende panorama's zeer de moeite waard. Gedurende de week passeert u allerlei prachtig beschutte baaien, zoals Agnonda, Panormos en Glossa, stuk voor stuk met heerlijke stranden en traditionele tavernas.

Schepen
Voor een overzicht van de schepen (in Skopelos) kunt u kijken in het menu bij prijzen > overzicht flottieljes. Hier ziet u per flottielje een tabel met een aantal schepen en bijbehorende prijzen genoemd. Staat het door u gewenste schip er niet tussen, kijk dan in de wizard op de homepage of neem contact op via het contactformulier of telefonisch.


Vertrekdata 2023
Deze flottielje vertrekt elke vrijdag tussen 12 mei tm 22 september. Het is mogelijk om één, twee of meer weken te boeken. De vertrekdatum is bepalend voor de route die wordt gevaren. Aanvullende informatie op aanvraag.
Vertrek Sporaden route: 12/5, 26/5, 09/6, 23/6, 7/7, 21/7, 4/8, 18/8, 1/9, 15/9
Vertrek Pelion route: 19/5, 2/6, 16/6, 2/7, 14/7, 28/7,11/8, 25/8, 8/9, 22/9


Het weer in Skiathos/Skopelos
Het weerbeeld in de Noordelijke Sporaden wordt getypeerd door aangenamen temperaturen rond de 27
° C. De gemiddelde windkracht is 2 tot 4 beaufort. De wind komt in principe uit het noordoosten. Verder naar het oosten waait het harder.
 

 Klimaattabel gemiddelden- bron:

Noordelijke Sporaden
mei
juni
juli
aug
sept
okt
Dagtemperatuur
22
26
28
29
25
20
Uren zon
10
11
12
11
10
8
Zeewater temp.
18
21
24
24
22
21
Dagen regen
3
2
1
1
2
4

 


Skiathos weergeven op een grotere kaart