nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJE ZEILEN ATHENE - SARONISCHE EN ARGOLISCHE GOLF

Flottielje Zeilvakantie Athene, Flottieljezeilen Athene Flottielje zeilen in Griekenland. De Saronische (Athene) en Argolische Golf en de Peloponnesische kust (met de eilanden Aegina, Poros, Angistri, Hydra, Dokos en Spetses) bieden de perfecte ambiance voor een zeilvakantie, goed beschut tegen de harde wind. Deze regio is sterk aan te bevelen voor de beginnende zeiler, met name in juli en augustus. Het is precies de tijd en omgeving om de harde wind van de Cycladen te vermijden, ideaal dus voor flottieljezeilen. Op de route doet u mondaine steden aan, oude tempels, byzantijnse kastelen, kleine vissershavens en ongerepte ankerplaatsen. Ook Poros, Hydra en Spetses zijn zeer de moeite waard. Prachtig natuurschoon, witte zandstranden, vriendelijke kleine vissershaventjes en verlaten baaien, u komt het allemaal tegen.

Flottieljezeilen Athene Er zijn verschillende vaarroutes, van één en van twee weken, en u kunt kiezen voor een Nederlandstalige en een Engelstalige flottieljeleiding.
Dit is een rustig gebied om te zeilen, met overdag een gelijkmatig windje. De eilanden zijn allemaal zeer verschillend en liggen op mooie, eendaagse zeilafstanden van elkaar. Op de te varen routes zijn talloze schitterende ankerplaatsen om bijvoorbeeld tijdens de lunch een duik te nemen en aantrekkelijke havens om ’s avonds te ankeren.

Het weerbeeld: De Meltemi (de meestal krachtige noordenwind in met name juli en augustus) waait hier minder doordringend dan rond de Cycladen en de Dodecanese. Als hij waait, uit het noord tot noordoosten, is de kracht ongeveer 4 tot 5. Rond het schiereiland Methana en Poros is hij echter weer een stuk minder krachtig.
Wanneer de Meltemi niet waait, komt de wind voornamelijk uit het zuiden, kracht 2 tot 3. In de Golf van Hydra en van Argolië komt de wind meestal uit het zuidoosten met kracht 3 tot 5. 's Nachts gaat de wind hier liggen.
Aan de Oost-Peloponnesische kust kan een zwakke Meltemi uit het noordoosten waaien, en anders een zuidoosten wind. Tijdens lente en herfst is de wind over het algemeen zwakker, en voor het hele gebied uit zuidelijke richting.

Vertrekperioden 2023
Met Nederlandstalige begeleiding
Eénweekse flottielje Saronische Golf vertrekt iedere zaterdag van 22 april tm 27 mei en van 24 juni tm 21 oktober.
Tweeweekse flottielje Athene - Nafplion - Athene vertrekt op 22 en 29 juli
.


Met Engelstalige begeleiding
Eén of tweeweekse flottielje is zondag van 16 april tm 22 oktober.