nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MONTENEGRO

Zeilen in de ecologische staat MontenegroMontenegro is een klein maar fraai land aan de Adriatische Zee, en vormt ingeklemd tussen Kroatië en Albanië een prachtige bestemming voor een zeilvakantie. Montenegro doet zijn naam als Parel van de Middellandse Zee alle eer aan. De schitterende combinatie van stranden, bergen, rotsen, rivieren en meren zijn daadwerkelijk adembenemend.
Het Balkanland is bovendien een land van extremen. De ene dag kun je tijdens het bareboatzeilen een duik nemen in het kristalheldere water van de Adriatische Zee, de volgende dag glijd je op ski's de berg Durmitor af.

Bareboatzeilen in MontenegroMontenegro: ecologische staat
Sinds de stichting in 1991 is Montenegro een ecologische staat. Het is dus the place to be voor een vakantie met gezond eten en schoon water.
De Balkanoorlog is aan Montenegro voorbij gegaan, het land is de recente turbulente historie daarom ongeschonden doorgekomen. De multiculturele samenleving biedt dan ook nog altijd een rijk cultureel erfgoed.

Bestemmingen bareboatzeilen Montenegro
De Montenegrijnse kust strekt zich uit over 295 kilometer, met 72 kilometer strand en veel goed behouden gebleven oude steden die een bezoek meer dan waard zijn. Zo kunt u op uw tocht langs de kust onder meer de volgende steden aandoen:

  • De kust van Montenegro biedt een intrigerende landschapKotor, de oude stad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
  • Boka Kotorska (de baai van Kotor) is volgens velen de mooiste fjord van Europa. De Adriatische Zee snijdt er diep de bergen in, langs vele kleine eilandjes en het dorp Perast totaan de thuishaven Kotor.
  • Budva, een schitterend oud stadje met fraaie zandstranden en gezellige cafés en restaurants.
  • Sveti Stefan, lang geleden een visserseiland, inmiddels een hotel op het meest schilderachtige plekje langs de kust.
  • Zoals ook de overige steden langs de kust allemaal hun eigen verhaal en bezienswaardigheden hebben. Ulcini is een oude piratenstad, Bar heeft naast prachtige historische monumenten een moderne jachthaven, Herceg Novi telt diverse torens en prachtige architectuur.

 

Bereikbaarheid Montenegro
In de regio rondom de thuishaven in Kotor liggen drie internationale luchthavens: Tivat, Podgorica en Dubrovnik. De meeste vluchten zullen overigens op Dubrovnik (Kroatië) binnenkomen.