nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN FLORIDA (Fort Lauderdale)

Bareboatzeilen Verenigde Staten Fort Lauderdale (Florida) - Zeilen voor de skylineFort Lauderdale met zijn vele kanalen wordt ook wel het Venetië van Amerika genoemd. Seminole Indianen De oorsponkelijke bewonesr van dit gebied zijn de Seminole indianen. Toch is de stad vernoemd naar majoor William Lauderdale die tijdens de tweede Seminole Oorlog, een groep volunteers leidde uit Tennessee in het gebied van de New River Fort waar de moderne stad ligt. Fort Lauderdale is een Mekka voor zeilers, en een ideale locatie voor deze nieuwe basis met aan de oostkust de South Beach op slechts een dag varen en de natuurlijke schoonheid van de beroemde Florida Keys en Key West. De vaargebieden van South Florida zijn Miami, Biscayne Bay, Key Largo, Islamorada, Marathon en Key West. U kunt zelfs zo ver als het Fort Jefferson in Droge Tortugas varen. Er zijn ook zeilroutes in oostelijke richting naar de Bahama's waar 700 eilanden en 2400 cays wachten om ontdekt te worden!

 

Bareboatzeilen Verenigde Staten Fort Lauderdale (Florida) - PelikaanWeerbeeld
Het klimaat in Florida is tropische en heeft twee seizoenen, het droge seizoen (winter) van november tot eind mei met een gemiddelde temperatuur van 25 °C. Winden zijn overwegend noord-oost in de winter, af en toe zuid-oost met een sterkte van 15-25 knopen. In de zomer is de wind zeer variabel onder invloed van tropische depressies in de Golf van Mexico en de Bahama's.

De schepen
U hebt bij Fort Lauderdale de keuze uit stuk voor stuk bijzonder comfortabele schepen, uitgerust met de modernste faciliteiten. Er zijn zowel monohulls (Harmony) als catamarans (Catana's) beschikbaar.

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor een beetje hulp aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal het jacht besturen, zodat u met uw gezelschap wat meer ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute Florida bekijken. U kunt uw zeilreis naar wens verlengen of inkorten.