nieuws aanbiedingen
terug    

De Lefkas-Kefalionia route - Flottieljezeilen

Zaterdag (aankomst Preveza-Lefkas)
Per transfer naar de jachthaven van Lefkas-stad waar u vanaf ca.16.00 uur kunt inschepen. U wordt opgevangen door de flottieljeleiding en krijgt alvast enkele instructies over het schip. Daarna kunt u de stad verkennen, naar het terras of zwemmen in de buurt. ’s Avonds lekker uit eten in het centrum. 

Zondag (Lefkas-Klein Vathi (11 mijl)
De eerste dag zeilen op Ionische Zee. Via een kanaal komen we op open zee en genieten van de omgeving en uitkijken naar mooie eilanden zoals de prachtige “lunchbaaitjes”: Skorpios, Madouri, Sparti. Einde van de middag komen we aan in klein Vathi op het eiland Meganissi: een liefelijk dorpje met lounge-bar, plein en een paar taveernes. Genieten van een lekkere cocktail en uitzicht op de baai!

Maandag (Klein Vathi- Kioni (20 mijl)
Wakker worden in alle rust! Het vakantiegevoel is nu werkelijkheid. Vandaag zetten we koers richting het eiland van Odysseus, Ithaka. Het dorpje Kioni is de bestemming. Het dorpje is als een amphitheater rondom de baai gebouwd. Het water is kraakhelder en je zwemt tussen de vissen. Kioni is klein, maar heeft een gezellige kade, winkeltjes, taveernes en barretjes. Voor de liefhebbers worden excursies georganiseerd naar een prachtig kerkje waar je uitzicht hebt over de eilanden uit het rijk van Odysseus in de omgeving.

Dinsdag (Kioni-Eufimia (14 mijl)
We zeilen vandaag via de oostkust van Ithaca naar het eiland Kefalonia: het groenste en hoogste eiland van de Ionische Zee. Onderweg zijn vele mooie ankerplekjes, waarvan alleen Groot Vathi en Pighadi geschikt zijn om te overnachten. Overmachten in de veilig haven van Eufimia waar Finikas de beste karaoke-tent van heel Kefalonia heeft en Spiros erg lekker voor ons kan koken..

Woensdag (Eufimia-Fiscardo (14 mijl)
De te varen afstand naar Fiskardo is niet groot. We beginnen de dag met een excursie naar het blauwgroene ondergrondse Melissanimeer.  Voor de deelnemers die hun tijd veel liever aan boord dan op de wal door brengen zijn er iedere dag mooie, alternatieve “lussen” te maken waardoor je meer ziet en vooral langer kunt zeilen. Fiskardo is het st. Tropez in de Ionische Zee; een tikkeltje chique en in de haven liggen altijd een paar enorme privéjachten. Het dorp is echt sfeervol en schilderachtig, ieder huis heeft een andere kleur en levendig door de flottieljes en toeristen ferries. Je kunt hier heerlijk uit eten (zelfs een goede Thai!) of genieten van cocktails op een terras aan het water.

Donderdag (Fiscardo- Ormos Abelike (22 mijl)
In Fiskardo is veel te zien; kijk vanaf het voordek naar wat er gebeurt in de haven of vanaf het terras naar voorbijgangers. De zeiltocht gaat via het eiland Lefkas naar het eiland Meganissi. Aan de noordzijde bevinden zich veel diepe baaien waar je goed kunt overnachten. Op Meganissi wonen weinig mensen, het is er rustig en aangenaam. In de Abelike baai kun je zwemmen, snorkelen, relaxen en  … barbecueën. Loop in ca. 10 minuten vanuit deze "verlaten" baai naar een restaurant in het dorpje Vathi en geniet van een mooie avond onder de sterren en het maanlicht!

Vrijdag (Ormos Abelike-Palairos(11/8 mijl)
Vandaag zeilen we terug naar het noorden. Rustig aan beginnen en halverwege de dag een stop bij het privé eiland van de familie Ornassis, voor lunch, een duik of een relaxen aan het dek. Daarna zeilen we verder richting Lefkas voor een afsluitende avond in sfeervolle taveerne in het centrum en een laatste terrasje! 

Wanneer je deze reis in een flottielje als 2-weekse hebt geboekt, mag je meevaren naar Lefkas of je zeilt naar Palairos: een gezellig dorpje op het vaste land met een leuke sfeer, barretjes en restaurants aan het water. Je kunt er goed boodschappen doen en ’s avonds kunnen de voetjes van de vloer op één van de dansvloeren. Zaterdag gebruiken we als rustdag om te ontspannen op het strand in Palairos, maar je kunt ook een zeiltocht maken. Zondag zien we het flottielje moederschip weer halverwege de dag in een (lunch)baai tussen Palairos en Lefkas.

Zaterdag
Einde van de zeilvakantie en per transfer naar de luchthaven van Preveza voor de terugvlucht naar Nederland. Of per transfer naar uw verlengings accommodatie.