nieuws aanbiedingen
terug    

De Lefkas-Kastos-Kalimos route, Griekenland

Zaterdag (aankomst Preveza)
Per transfer naar Lefkas-stad waar u vanaf 16.00 uur kunt inschepen. U wordt opgevangen door de flottieljeleiding en krijgt alvast enkele instrcties over uw schip.

Zondag (Lefkas-Meganisi)
Vanuit Lefkas-stad gaat de tocht naar het plaatsje Vathi op het eiland Meganisi. Vathi is een vissersplaatsje met een pittoresk vissershaventje midden in het dorp.

Maandag (Vathi-Vasiliki)
Een heerlijke tocht richting Vasiliki aan westkust van Lefkas.Deze baai is een paradijs voor windsurfers omdat hier elke middag een stevige bries opsteekt. Voor de sportievelingen een goede gelegenheid even stevig te zeilen zonder veel golfslag.

Dinsdag (Vasiliki-Kioni)
Vandaag zeilen we naar het bekende eiland Ithaka van koning Odysseus. Vanuit Kioni of Friskes is er gelegenhied dit bergachtige landschap te verkennen. Er zijn grotten, en een museum met de oudste fresco's van Griekenland.

Woensdag (Kioni-Kastos)
Een oversteek naar de kleinere eilanden Kastos en Kalamos waar meer ezels en geiten wonen dan mensen. Dit zijn bijzondere plaatsjes waar u natuurlijke de verse vis niet ontbreekt.

Donderdag (Kastos-Astakos)
Via de Dragonera eilanden, een broedplaats voor dolfijnen.steken we over naar het vast land. In een beschutte baai gaan we voor anker en bezoeken het gezellige stadje Astakos.

Vrijdag (Astakos - Lefkas-stad)
Voor de één weekse zeilers zit het er weer op en keren we terug naar de thuishaven. De twee-weekse zeilers kunnen mee naar de thuishaven of 2 dagen vrij zeilen en zondag weer verzamelen in Katomeri (Meganisi)

Zaterdag
Einde van de zeilvakantie en per transfer naar de luchthaven van Preveza voor de terugvlucht naar Nederland. Of per transfer naar uw verlengings accommodatie.