nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MADAGASKAR - Voorbeeld vaarroute

Onderstaande vaarroute dient slechts als voorbeeld, om u een indruk te geven hoe een bareboat zeilvakantie langs de zuidelijke route naar de Radama Archipel eruit zou kunnen zien.

Nosy Be - Nosy Tanikely - Mamoko - Baie des Russes - Nosy Iranja - Kalakajoro - Nosy Ovy - Antanimora - Baramahamay - Nosy Be

Bareboat zeilen bij Madagaskar: een zeilvakantie om nooit te vergetenDag 1: NOSY BE - NOSY TANIKELY - MAMOKO (23 zeemijl)
Na aankomst en inschepen staat er eerst een cruise van 1 uur op het programma naar Nosy Tanikely. Dat betekent in het Malagasy klein land eiland. In dit nationale onderzee natuurpark is het fantastisch snorkelen. Vanuit de verlaten vuurtoren midden op het eiland hebt u een schitterend uitzicht of de baai van Nosy Be.
's Middags is er dan nog tijd om naar de Mamoko waterval te zeilen.

Dag 2: MAMOKO - BAIE DES RUSSES (25 zeemijl)
Na ontbijt kunt u de frisheid en rustgevendheid van de waterval ervaren. Avonturiers kunnen onder het vallende water door de achterliggende grotten verkennen.
In de loop van de ochtend zet u zeil richting Baie des Russes. Tijdens het Russisch-Japanse conflict in 1905 heeft hier een 'vergeten' schip voor anker gelegen. De bemanning bleef achter en heeft het nooit geweten toen de oorlog eenmaal voorbij was.
Gedurende de tocht kunt u zwemmen en vissen. Eenmaal aangekomen kunt u diep de baai invaren. Absolute stilte gegarandeerd. Ten minste, zolang de dolfijnen u niet storen.

Dag 3: BAIE DES RUSSES - NOSY IRANJA (15 zeemijl)
's Ochtends is er tijd om met een roeiboot de weelderige mangrove te verkennen. Later die dag gaat het richting ile aux Tortues, beroemde plek waar de schildpadden zich voortplanten. Nog echt een eiland om je Robinson Crusoe te wanen. Voor het diner hebt u de keuze uit twee zeer verschillende ambiances: barbecueen op het strand onder de kokospalmen, of een gastronomisch diner in het restaurant van het Petite Iranja hotel (ongeveer 25 euro p.p.).

Dag 4: NOSY IRANJA - NOSY KALAKAJORO (20 zeemijl)
Zonsopgang biedt een schitterende blik op het eiland. In feite zijn er twee inhammen, die met elkaar verbonden zijn met een zandbank die bij laag water droog komt te liggen. De baai zit zo vol met vis dat het geen moeite zal kosten om een lunch bij elkaar te vangen.
Het is een heerlijke omgeving om te wind- of kitesurfen, of om bij de duikclub op het eiland te gaan duiken. 's Middags gaat het richting Radama.

Zeilen bij Madagaskar: culturele en natuurlijke rijkdomDag 5: NOSY KALAKAJORO - NOSY OVY - NOSY ANTANIMORA (17 zeemijl)
Het eiland Kalakajoro kenmerkt zich door de schoonheid van de stranden en het enorme koraalrif ten noorden van het eiland. Voor de lunch kunt u in 1 uur naar Nosy Ovy zeilen, het grootste eiland van de archipel.
Een excursie over land is hier ook zeker de moeite waard. Na een wandeling van een uur tussen de koffieplanten, avocadostruiken, pepers en mangobomen bereikt u het hoogste punt van het eiland.

Dag 6: NOSY ANTANIMORA - BARAMAHAMAY (27 zeemijl)
De ochtend is in deze paradijselijke rust altijd te kort. Nosy Antanimora is, afgezien van zo nu en dan een enkele visser, eigenlijk geheel onbewoond. Ten zuiden van het eiland ligt de mooiste zandbank van de archipel. Tijdens de laatste nacht gaat u voor anker in de monding van de Baramahamay rivier.

Dag 7: BARAMAHAMAY - NOSY BE (34 zeemijl)
Na het ontbijt is er nog tijd om met de roeiboot de fascinerende omgeving te verkennen. Vervolgens vertrekt u naar Nosy Be en komt u voor de lunch aan in de haven van Hell Ville. Als afsluiting kunt u nog een bezoek brengen een de veelkleurige markt, en u laten betoveren door de geuren van vanille, kaneel en andere kruiden.

De indeling van de laatste dag is natuurlijk mede afhankelijk van uw vluchtschema.