nieuws aanbiedingen
terug    

1-Weekse voorbeeldroute - Flottieljezeilen Corfu

Dag 1: Aankomst Corfu
Per transfer (bus of taxi) naar Gouvia Marina waar u in de namiddag kunt inschepen.
Zowel in de haven als in het nabijgelegen dorpje Kontokali zijn diverse terrasjes om wat drinken en bij te komen van de reis. De jachthaven heeft zelfs een heerlijk zwembad voor een verfrissende duik. Aan het einde van de middag kunt u kennismaken met de flottieljeleiding en ontvangt u alvast wat praktische tips met betrekking tot het schip.

Dag 2: Gouvia Marina - Aghios Stefanos (11 mijl)
De kust richting Aghios ligt letterlijk bezaaid met baaien: prachtige plekjes om te snorkelen, zwemmen en om lekker te luieren. Het rustieke Aghios Stefanos ligt in een klein baaitje verscholen op slechts 1,5 mijl van de ruige bergkust van Albanië. Meestal zul je het laatste stukje kruisen tegen de noordwesten wind in. Eenmaal op de kade genieten we van het uitzicht en ’s avonds van het heerlijke Griekse eten en de lokale wijn.

Dag 3: Aghios Stefanos - Sayiadha (17 mijl)
Bijna elke week komen we wel een keer in Sayiadha. Een niet toeristisch vissershaventje, gelegen op het vasteland van Griekenland, op loopafstand van de Albanese grens. Wat ons hier naar toe trekt is de onbedorven sfeer van het afgelegen plaatsje, "Aleko's" taverne -met altijd verse vis en grote garnalen tegen lokale prijzen-, en natuurlijk de zeiltocht er naar toe met vaak een strakke wind zonder golfslag.

Dag 4: Sayiadha - Mourtos (17 mijl)
U kunt 's ochtends vroeg voor de hitte de berg op lopen naar Sayiadha. Na een stevige wandeling met mooie uitkijkpunten komt u bij het dorp dat vanaf zee niet te zien is, waarschijnlijk om beschermd te zijn voor piraterij. U kijkt uit over het natuurreservaat van Kalamas, wat een interessant vogelgebied is. U zeilt naar Mourtos, een aardig plaatsje op het vasteland. Tegenover liggen de Sivota eilanden waar u prima kunt ankeren. 

Dag 5: Mourtos - Gaios (15 mijl)

Mourtos is een aardig plaatsje op het Griekse vasteland met vriendelijke bewoners. Drie kleine eilandjes (Sivota Islands) met beschutte ankerplaatsen liggen vlak voor de deur. Mourtos is omringd door groene heuvels en in het voor- en najaar rustig en traditioneel. In de zomer is het veel levendiger met vele terrasjes en enkele uitstekende taverna's op de kade. Dagelijks komen er vissers binnen met hun vangst.

Dag 6: Gaios - Petriti (22 mijl)
Langs de kust zeilt u terug richting Corfu.

Dag 7: Petriti - 
Gouvia (17 mijl)
Terug naar Gouvia Marina voor de laatste overnachting aan boord om de volgende ochtend weer uit te schepen. 
De 2-weekse flottieljezeilers kunnen deze dag vrij zeilen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het dorpje Aghios Stefanos. De goed beschutte baai van het dorpje Stefanos ligt in de zeeëngte tussen Corfu en Albanië.