nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN ESTLAND

Estland is misschien niet direct waar u aan denkt voor een zeilvakantie, maar met een
gevarieerd zeilgebied en weinig toerisme een erg geschikte bestemming!


Het vaargebied is met een kustgebied van 3800 kilometer en meer dan 1500 (schier)eilanden zeer gevarieerd en dat maakt het een meer dan geschikte zeilbestemming. Bovenal is er (nog) weinig toerisme te bespeuren, wat maakt dat u kunt genieten van de ongerepte natuur en heerlijk kunt ontspannen. De havens in Estland zijn goed uitgerust. Vanuit Estland is een oversteek naar Finland te maken van 42 mijl. U kunt ook vanuit Tallinn per ferry naar Helsinki of Stockholm. 

Het weerbeeld in Estland is mild en biedt vijf maanden aan goed zeilweer. Omdat het lang licht blijft kunt u lange dagen zeilen. Windcondities zijn doorgaans excellent, tussen de vijf en twintig knopen en meestal vanuit het zuidwesten. Beste tijd om te zeilen is tussen mei en september.
Bestemming is Tallinn, een grote oude Hanzestad waar altijd iets gebeurt. Met zijn 400000 inwoners is het veruit de grootste stad van Estland met een populatie van 1,3 miljoen. Wel is het land groter dan Denemarken, weinig bevolking dus en erg veel natuur. Decennialang is Estland in handen geweest van de Sovjet Unie en bezeten door Duitsland, Zweden en Rusland. Hierdoor zijn er architectuele invloeden te bewonderen in kathedralen, straatjes, huizen en paleizen. Toch ziet Estland zichzelf meer als Scandinavië met een twist. Overal in Estland kunt u goed eten, op sommige plekken hebben ze zelfs gemarineerde beer op het menu. In het toerisme wordt Engels gesproken, maar ook Duits, Fins, Russisch en Zweeds. Estland behoort tot de Europese Unie.

U kunt elke zaterdag inschepen. In overleg kunt u eventueel ook kiezen voor een andere vertrekdag.

Het is ook mogelijk een one-way te boeken vanuit Tallinn naar bijvoorbeeld Haapsalu.

Vluchten en/of transfers kunt u ook door Triptiq Sailing laten verzorgen. Alle vluchten naar Estland zijn naar het Lennart Meri Tallinn Airport (genoemd naar de president van Estland). De vliegtarieven zijn afhankelijk van de periode waarin u op vakantie gaat. Desgewenst kunnen wij op aanvraag een complete prijsopgave voor u maken.

Bekijk hier routesuggesties voor één week, twee weken en one-ways.