nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MALEISIË - TIOMAN

De Tioman Sea Park Eilanden liggen langs de zuidoostelijke kust van Maleisië. Men zegt vaak dat deze eilandengroep tot de tien mooiste ter wereld behoren. Een goede bestemming voor uw bareboat vakantie.
De vulkanische eilanden zijn begroeid met een ondoordringbare en gevarieerde vegetatie. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, een beeld dat nog versterkt wordt doordat er geen auto's zijn, alleen watertaxi's. De witte zandstranden liggen aan een azuurblauwe zee, waarin met de snorkel van een bijzonder kleurrijke flora en fauna te genieten valt. Een prachtige omgeving voor een onvergetelijke zeilvakantie.

Weerbeeld Maleisië
De periode van april tot en met oktober biedt de beste weersomstandigheden om te zeilen. Er staat dan een lekker windje (kracht vier) vanuit het zuidoosten. Dat betekent wel parallel aan de kust, zodat u vaak dicht aan de wind moet varen of juist ruim voor de wind.
's Avonds kan er een hardere wind opsteken (kracht 5-8), zodat het zaak is tijdig een beschermende baai op te zoeken. Overigens zijn deze avondstormen de laatste jaren redelijk zeldzaam geworden.
De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 28° en 30° C. Het zeewater is 28°.

De zeiljachten
In de wateren langs de Maleisische kust hebben wij moderne, comfortabele zeilschepen voor u beschikbaar, zowel monohulls (Sun Odyssey, Harmony) als catamarans (Lagoon, Catana).

Met schipper of hostess
U kunt ook kiezen voor wat ondersteuning aan boord, in de vorm van een schipper, hostess of kok.
Een schipper zal de leiding over het jacht voeren, zodat u met uw gezelschap geheel ontspannen kunt genieten van omgeving en omstandigheden. Bovendien is de schipper zeer goed bekend met het gebied, zodat u zeker weet dat u op de mooiste plekjes terecht komt.
Dankzij uw hostess of kok hoeft u niet zelf voor uw maaltijden te zorgen! Laat uzelf verwennen met verse vis, tropisch fruit en lokale gerechten. De hostess of kok helpt u bovendien met het afwassen, opruimen, boodschappen doen en zo nodig het zeilen (bijvoorbeeld via tips over de te volgen route), zodat u nog meer aan ontspannen en genieten toekomt.

Om uzelf een idee te vormen van de mogelijkheden kunt u hier een voorbeeldroute bareboat zeilen rond Maleisië - Tioman bekijken.