nieuws aanbiedingen
terug    

BAREBOATZEILEN MARSEILLE, CORSICA (F)- Weerbeeld en route suggestties

Bareboat zeilen rond Corsica, afwisselende omstandigheden
Weerbeeld op en rond Corsica
De weersomstandigheden rondom Corsica variëren sterk per regio.
In het noordwesten, tussen Porto en Cap Corse, waait vaak de Libeccio, een sterke wind vanuit west-zuidwest. Een mooie omgeving voor uitdagende zeiltochten.
In het noordoosten, tussen Cap Corse en Bastia kan het ten gevolge van de Libeccio en onweersstormen in augustus flink spoken, met windsnelheden van kracht 8 tot 9.
De westkust kent thermische winden, zowel uit oost als west. Naar het noorden toe zal de wind overwegend west-zuidwest zijn.
De zeegang ten zuiden van Corsica wordt bepaald door de Bouches de Bonifacio, de zeestraat tussen Corsica en Sardinië. Deze werkt als een trechter, waardoor de wind er aantrekt, uit west of oost. Midden op de dag is de wind er het sterkst, naar de avond toe neemt hij af. Bij sterke wind kan er een stroming ontstaan die tot 2 knopen kan oplopen.
De oostkust, tussen Porto Vecchio en Bastia, is over het algemeen rustig. Alleen bij een opstekende oostenwind is het verstandig beschutting te zoeken.

Noord Corsica
Ten zuiden van Galéria biedt de kust van Corsica een adembenemend mediterraan natuurspektakel. Met zijn rode rotsen, baaien en eilandjes loopt het Scandola Reservaat nog een stuk door op land. Het jachtgebied van de visarend. Centraal in het Scandola Reservaat ligt Elbo, waar de zee al haar kleuren blauw prijsgeeft.

Bareboat zeilen rond Corsica, zeer gevarieerdZuid Corsica
Bonifacio is een ideale uitvalsbasis om de Bouche en de Lavezzi Eilanden te verkennen en vervolgens desgewenst door te steken naar Port Vecchio. De kust biedt talloze vrije ankerplaatsen, met kristalhelder zwemwater, fraaie rotspartijen en , langs de oostkust, prachtige stranden. Ook kunt u de oversteek naar Sardinië maken, over de zeestraat met de fraaie naam de Bouches de Bonifacio. Een tocht van slechts 10 zeemijl.

Marseille
De kust tussen Marseille en Port Cros laat een bijna onbegrensde hoeveelheid vrije ankerplaatsen zien. Tussen Marseille en Cassis zijn prachtige baaien te vinden, en natuurlijk zit u hier ook vlak bij de Rivièra. De Riou archipel ligt in het zuiden van Cap Croisette, en bestaat uit de volgende eilanden: Maire, Jarre, Calseraigne, Riou en nog wat kleinere eilanden. Het gebied is rijk aan watervogels en ook snorkelen is hier zeer de moeite waard.
Sanary heeft een charmant haventje en Saint-Mandrier is een schitterende stop in de baai van Toulon.
Het eiland Port Cros is natuurgebied sinds 1963. Het is wel zaak vooraf te informeren waar u wel en niet mag komen in dat gebied.