nieuws aanbiedingen
terug    

FLOTTIELJEZEILEN MARTINIQUE - CARIBBEAN

15 dagen

 
Flottieljezeilen onder de hoede van de moederschepen met Nederlandstalige begeleiding laat u op een avontuurlijke manier kennismaken met de schoonheid van de Caraïben. Het gevarieerde aanbod van eilanden en landschappen maakt van uw flottielje zeilvakantie een ontdekkingstocht. Van onherbergzaam berggebied tot groene jungle, van koraalriffen tot spelende dolfijnen, u kunt alles tegenkomen.
Flottieljezeilen in de Caribbean vergt wel wat meer van uw zeilkunsten in vergelijking met bijvoorbeeld de Griekse wateren. Er is meer wind, meer zeegang, en er kunnen zich riffen direct onder de waterlijn bevinden. De ideale omgeving voor de sportieve zeiler.
De flottieljes starten vanuit Martinique en gaan zuidwaarts naar St. Lucia en St. Vincent & the Grenadines.

 

Voorbeeldroute 15-daagse flottielje zeilvakantie
Dag 1 : Amsterdam - Martinique
Na aankomst op het tropische Franscreoolse Martinique verwelkomt de flottieljeleiding u. U krijgt uw zeilschip toegewezen en ontvangt een introductie over uw schip en het vaargebied.

Dag 2: Martinique (ca 3 mijl)
Zoals de komende twee weken gebruikelijk, ontvangt u na het ontbijt aan boord de noodzakelijke informatie over de het vaargebied van de dag. In uw eigen tempo kunt u bijvoorbeeld het leuke creoolse visserdorpje St. Anne verkennen, gelegen aan een heerlijke zwembaai.

Dag 3: Martinique - St. Lucia (ca 18 mijl)
De oversteek naar St. Lucia is spectaculair, met schitterende zeilomstandigheden. Aan de overkant liggen de hagelwitte stranden van Rodney Bay.

Dag 4: St. Lucia - Soufriere (ca 15 mijl)
Anse Chastenet en Soufriere hebben schitterende koraalriffen, die direct vanaf het strand beginnen. Ideaal om te snorkelen.

Dag 5: Soufriere - St. Vincent (ca 35 mijl)
Een dag die door een bijzonder visrijk gebied, met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. De uiterst levendige creoolse straatmarkt is zeer de moeite waard.

Dag 6: St. Vincent - Bequia (ca 15 mijl)
Het meest noordelijke eiland Bequia is een klein walviseiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje.

Dag 7 en 8: Tobago Cays (ca 19 mijl)
De Tobago Cays zijn zonder twijfel de meest paradijselijke en exotische eilanden van de hele Caraïben. Een dubbel hoefijzervormig rif breekt de Atlantische deining en biedt sublieme ankerplaatsen. Op het rif en rond de eilandjes is het voortreffelijk snorkelen. Vaak blijven we een dag langer in dit gebied om te genieten van alle geneugten daar.

Dag 9: Palm Island en Union Island (ca 5 mijl)
John Caldwell leed schipbreuk in de Pacific en toen hij na vele omzwervingen uiteindelijk Prune Island ontdekte werd zijn droom werkelijkheid. Hij plantte duizenden palmbomen en doopte zijn eiland Palm Island.

Dag 10: Union Island - Mayreau ( ca 3 mijl)
Een eiland met niet meer dan 100 bewoners. Wel veel mooie stranden, en een fantastisch visrestaurant, Dennis’s Hideaway.

Dag 11: Mayreau - St Vincent (35 mijl)
In St. Vincent is genoeg te doen om er nog eens langs te varen. Je kunt er heerlijk onder watervallen baden of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown bezoeken. Na het zeilen is het ook zeer de moeite waard om de levendige creoolse straatmarkt te bezoeken.

Dag 12: St. Vincent - St. Lucia (ca 35 mijl)
Omzoomd door vele palmbomen en groene heuvels is Marigot Bay een van de schilderachtigste baaien van de Caraïben. Voor liefhebbers een prima plek om snorkelend oog in oog te zwemmen met barracuda's.

Dag 13: St. Lucia - Martinique / St. Anne (30 mijl)
Laatste oversteek over de Caribische zee richting eindpunt van de reis. Er is in de omgeving nog voldoende te zien en beleven om de twee dagen zeilend vol te maken.

Dag 14: Martinique
De zeilvakantie eindigt op de 14e dag in Martinique. Helemaal in het ritme van Cool Cariben nemen we afscheid van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee en van de vriendelijke en vrolijke bevolking.

Dag 15: Martinique - Amsterdam
De vlucht gaat via Parijs terug naar Amsterdam.

Inschepen
De flottieljes vertrekken en eindigen, afgestemd op de vluchten, op vrijdagen.


Vertrekdata in 2023 (op aanvraag)
Duur
Op aanvraag
15 dagen

 

Martinique weergeven op een grotere kaart