nieuws aanbiedingen
terug

FLOTTIELJEZEILEN OOSTZEE DENEMARKEN

Denemarken is misschien niet de eerste bestemming waar u aan denkt voor uw zeilvakantie, maar de Oostzee, slechst op 600 km afstand van Nederland, kan een zeer goed alternatief zijn voor uw zeilvakantie. De Oostzee strekt zich uit van Denemarken en Duitsland in het zuidwesten tot de Baltische Staten, Rusland en Finland in het noordoosten.

Het vaargebied van uw zeilvakantie is de Sydfynske Øhav, de Funense Archipel, en misschien wel het mooiste gedelte van de Oostzee. Het is een fantastisch zeilgebied met tientallen eilanden, prachtige fjorden en de overweldigende landschappen die in de IJstijd gevormd zijn. Een prachtige omgeving dus, waar u kunt genieten van rust, spectaculaire vergezichten en een overweldigende natuur, maar waar u ook kunt zwemmen in prachtige baaien, op zoek kan gaan naar uw eigen strand en waar voor uw kinderen ook altijd wel een mooie speelplek of activiteit te vinden is. En het is een nog relatief rustig zeilgebied en daardoor ook een goed alternatief als u de toeristische drukte liever wilt vermijden.
U kunt hier een
routeimpressie Oostzee vinden.

Ook het weerbeeld is in de zomermaanden uitstekend voor een zeilvakantie. De temperaturen schommelen rond de 20 graden. Vergelijkbaar met Nederland. Medio augustus dalen, net als in Nederland, langzaam de temperaturen wat gepaard kan gaan met meer wind. De meest voorkomend wind in de zomer is westzuidwest.


Onze vertrekplek is Flensburg, een gezellig Duits stadje , precies aan de Deense grens. Deze plaats ligt op minder dan 600 km vanaf Utrecht en kan met de trein in 7 tot 8 uur bereikt worden. De haven ligt dichtbij het centrum aan het Flensburger Fjord. Er is voldoende parkeergelegenheid en supermarkten bevinden zich niet ver van de haven, en in Flensburg vind u ook voldoende restaurants en gezellige bars om een goede start van uw vakantie te maken


Vertrekdata 2021:
Vertrek is mogelijk op iedere zaterdag 17/7 tm 7/8. U kunt uw zeilvakantie eventueel verlengen met één of meerdere weken bareboat zeilen.