nieuws aanbiedingen
terug    

Pakketreizen Flottieljezeilen Lefkas - Griekenland: all inclusive en voordelig

Triptiq Sailing is al jaren actief met zeilvakanties in de wateren rond Lefkas. U kunt daar zeilen op populaire Bavaria's van 30- tot 46 ft en handzame Aloa's 28. Naar die regio bieden wij ook aantrekkelijke all inclusive pakketreizen aan, waarbij alles bij de voordelige prijs is inbegrepen.

De Lefkas-pakketprijzen zijn altijd inclusief het volgende:

  • Vlucht, transfer en luchthaven- belasting;
  • Havengeld thuishaven;
  • Lakens en handdoeken
  • Eindschoonmaak;
  • Flottieljetoeslag;
  • Railingnet (op aanvraag)
Vloot en flottieljeleiding
All inclusive flottieljezeilen en bareboat zeilvakanties met pakketreizenZoals gezegd kunt u in de omgeving van Lefkas zeilen op de buitengewoon comfortabele Bavaria's 30-32-33-34-36-37-38-40-416-42-46 en Aloa's 28. De ervaren Nederlandstalige flottieljeleiding staat bovendien altijd tot uw beschikking voor vragen of ondersteuning.

Het vaargebied bij Lefkas
Voor wie de eerste keer in het Middellandse-zeegebied gaat zeilen is de Ionische zee rondom Lefkas de ideale omgeving. U vaart op open zee, terwijl de hoge bergen van de eilanden Kefalonia en Lefkas u omringen. Deze bergen bieden beschutting en voldoende herkenningspunten om grotendeels op zicht te kunnen varen. Eigenlijk vaart u op een grote binnenzee, bezaaid met eilanden. Er zijn nauwelijks golven en al helemaal geen stroming. Alleen tussen de eilanden Lefkas en Kefalonia kan, afhankelijk van de wind, wat deining binnenkomen. De talloze haventjes en beschutte ankerplaatsen maken het gebied zeer aantrekkelijk.

De route
De routes liggen ongeveer vast, maar worden per dag bepaald door de flottieljeleiding, afhankelijk van weer en plaatselijke omstandigheden. De afstand die per dag gezeild moet worden om de bestemmingshaven te bereiken varieert. Maar er is altijd voldoende tijd om ergens voor anker te gaan, zodat u heerlijk kunt snorkelen of te zwemmen.

U ontdekt de mooiste plekjes van de Ionische Zee. Veelal kleine en pittoreske haventjes, die nog niet door het massatoerisme zijn ontdenkt. Het jachtige leven van alledag lijkt hier ver weg. Er zijn vele mooie baaien en strandjes. Met slecht enkel uurtjes varen per dag kunt u de mooiste tochten maken. De afstand naar de wal is bijna nooit meer dan 15 mijl. De korte vaarafstanden maken het gebied bijzonder geschikt voor families met kinderen. Een langere route kiezen is ook mogelijk, dat bepaalt u zelf. Tijdens de schoolvakanties zullen families met kinderen zoveel mogelijk in hetzelfde flottielje worden ingedeeld. De wind varieert van briesje tot matige wind. Nadat u uit uw thuis haven bent weg gezeild ligt de Ionian voor u open. In het zuiden vindt u Sivota, een dorpje in een diepe beschutte baai. U kunt hier heerlijk kreeft eten. Onderweg bent u zeker langs Scorpios gekomen. Het idyllische eiland van Onassis. Op Kefallinia ligt het dorpje Fiscardo met zijn kleurige huisjes. Dit is het enige plaatsje dat gespaard is gebleven bij de aardbeving van 1953. Aan het eind van de week hebben alle gasten een vrije zeildag en mag zelf gekozen worden in welke haven wordt overnacht. Omdat velen hun zeilvakantie graag combineren met een weekje strand, is het misschien een goed idee om uw vakantie te verlengen met een verblijf in een van onze accommodaties.

Het gebied is onbedorven en diverse gedeelten staan onder bescherming van de UNESCO als World Heritage. Het weer in het Ionisch gebied is opmerkelijk constant in de zomer. De heersende wind is NW tot WNW. De wind wordt rond 11 uur wakker en zal rustig aantrekken tot 3 à 4 Bft met uitschieters naar 5 Bft aan het eind van de middag.
De pakketreizen naar Lefkas worden als één- en tweeweekse reizen aangeboden.

Prijzen pakketreizen
De pakketprijzen zijn aantrekkelijk en per persoon. Vraag vrijblijvend een offerte voor uw gewenste schip en periode. Vindt uw schip in onze zeilwizard of stuur een email naar info@triptiq-sailing.nl.